Mensen worden woedend van smakken, slurpen en snurken

Smakken, slurpen en snurken: een kwart van de mensen vindt dit soort menselijke geluiden zó afschuwelijk, dat ze er woedend van worden.

Ruim 2000 bezoekers van www.psychologiemagazine.nl reageerden op de vraag: 'Welke menselijke geluiden vindt u zó afschuwelijk dat ze u echt kwaad maken?'

Van deze geluiden worden we woest:
  • Eet- en ademgeluiden roepen de meeste afkeer op: ruim een kwart zegt woest te worden van eetgeluiden (zoals smakken, slurpen, slikken of kauwen), en bijna een kwart zegt dat van ademgeluiden (zoals snurken, neus ophalen, kuchen of niezen).
  • Zich herhalende geluiden (zoals wippen met een voet of op tafel tikken) of geluiden die mensen met hun handen maken (zoals aan een velletje pulken, typen of met een pen klikken) drijven ongeveer een op de zes mensen tot waanzin.
  • Verder worden 'gillende kinderen', 'knarsetanden', en 'met een lepel over de bodem van een bakje schrapen' vaak genoemd als geluiden die veel ergernis oproepen.

Bron: Psychologie Magazine

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.