Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Textielfabrique.nl: Nieuwe webshop voor duurzame stoffen en garens

Eindelijk is er dan een webshop vol met mooie, modieuze en duurzame designstoffen en garens voor een vriendelijke prijs: Textielfabrique.nl. De duurzame stoffen van Textielfabrique.nl zijn gecertificeerd, er worden geen chemicaliën gebruikt en er wordt niet gemarchandeerd met werkomstandigheden. Als openingsaanbieding rekent Textielfabrique.nl tijdelijk geen verzendkosten. Zelf de collectie bekijken? Op verschillende pop-uplocaties in heel Nederland is het mogelijk om de collectie te bekijken, staaltjes te knippen en breigaren te kopen.

De collectie

Maak je eigen eco-bedlinnen, kussens, zomerjurken en jassen. Textielfabrique.nl heeft een mooie collectie kleurige jerseys, jeans- en canvasstoffen. Daarnaast vind je er wilde zijde en plantaardig geverfde poplins. Ook kan je er terecht voor wol, zijde, kasjmier en alpacamixen in allerlei prachtige kleuren. Textielfabrique.nl heeft modieuze eco- en fairtrade-garens van BC Garn, Atelier Zitron, Manos del Uruguay èn - als enige in Europa! - de luxe handgeverfde garens van Anzula.

Echt biologisch en maatschappelijk verantwoord geproduceerde textiel

De stoffen van Textielfabrique voldoen aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Dat betekent dat bij de productie van de materialen – van het oogsten van de grondstoffen, tot aan de verpakking en distributie- onder meer gebruik wordt gemaakt van waterzuivering bij de fabrieken, en van milieuvriendelijke hulpstoffen. Daarnaast verzekert de GOTS-certificering de koper ervan dat de stoffen ook maatschappelijk verantwoord zijn gefabriceerd: tegen een gegarandeerd minimum loon, zonder kinderarbeid en in een veilige en hygiënische werkomgeving. Meer informatie over duurzame stoffen en garens: www.textielfabrique.nl/index.php/lexicon-duurzaamheid.


Workshops en pop-up stores

Naast stoffen en garens biedt Textielfabrique.nl veel vakkennis op het gebied van techniek, productie en materiaal. Met workshops voor kinderen en volwassenen, kan iedereen reparatietechnieken leren of eigen stoffen en wol verven. De workshops zijn op locatie en op aanvraag.

Textielfabrique.nl start met leuke workshops en materialen rondom het thema Indigo, een plantaardige blauwe kleurstof. Leer zelf stoffen en garens verven met deze bijzondere plantaardige kleurstof. Schijf je in voor een workshop jeans-repair/ Boro stitching of koop leuke indigo garens om mee te breien.

Programma

Zondag 16 juni 2013, Pop-up shop, Feelgood market, Eindhoven.
Zondag 23 juni 2013, Pop-up shop, Swanmarket, Rotterdam.
Zaterdag en zondag 29 en 30 juni 2013, Indigo workshops, Printroom, Rotterdam.
Zaterdag 20 juli 2013, Pop-up shop, Meervilt, Haarlem.
Woensdagavond 24 en 31 juli, jeans repair en Sashiko stitching workshops, Charlois, Rotterdam.
Zondag 24 augustus, Indigo workshop, Moestuinwinkel Access to tools, Amsterdam.
In september starten de workshops wol en stof verven met planten en afval.

Stalen bekijken en knippen kan doorlopend op de locatie Moestuinwinkel Access to tools, De Rijpstraat 155, Amsterdam. Bezoek de website voor het volledige programma inclusief tijden en het complete aanbod van stoffen en garens.

Over Textielfabrique.nl

Textielfabrique.nl is een initiatief van Maaike Gottschal, ontwerper, producent en docent in Rotterdam. Ze miste het aanbod van mooie en duurzame stoffen en garens in Nederland. Daarnaast wilde Gottschal meer de aandacht vestigen op de productie en herkomst van materialen. Ze besloot in het gat te springen en zette de afgelopen maanden een e-shop op voor duurzame garens en stoffen: Textielfabrique.nl. Met workshops door heel het land hoopt ze textiel uit zijn stoffige hoek te halen en veel (jonge) mensen te enthousiasmeren om zelf met duurzame materialen aan de slag te gaan.

Voor meer informatie: www.textielfabrique.nl
Publicatiedatum: