Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van bio-tatoeëerders tot veggie-frituren

Gent lanceert nieuw Ecoplan, met meer dan 200 duurzame adressen

Maandag 10 juni stelden Netwerk Bewust Verbruiken en zes andere organisaties trots het nieuwe Ecoplan Gent voor. Dit papieren stadsplan geeft een overzicht van meer dan 200 Gentse winkels, restaurants, dienstverleners en andere initiatieven die bewust kiezen voor een respectvolle omgang met mensen en planeet. Van bio-tatoeëerders tot veggie-frituren, van fairtrade meubelzaken tot stadsbijenkorven en autodeelstandplaatsen.


Gentenaars hebben recht op een handleiding

Duurzaam kopen is niet altijd gemakkelijk. Met het Ecoplan in de hand kunnen Gentenaars geïnformeerd kiezen. Het stadsplan bundelt alle zaken die inzetten op eerlijke handel, ecologie, sociale tewerkstelling en/of de korte keten. Maar liefst 120.000 plannen worden vanaf 10 juni verspreid over meer dan 200 adressen in de stad. 75.000 exemplaren worden verdeeld via het Zone/09-nummer van 13 juni 2013.

Krachtpatser Lucien geeft gewicht aan duurzaam leven

Gezicht van het Ecoplan Gent is Lucien (onderstaande foto), krachtpatser op rust én duurzaamheidsheld. Hij tilt zwaar aan de impact van onze levensstijl op de planeet, hier en ver weg: "Wat wij consumeren is niet onschuldig. We moeten nadenken over hoe en door wie die producten gemaakt zijn en door wie ze gemaakt werden. Ik wil gewicht geven aan duurzaam leven en dat betekent nadenken over wat we kopen, eten en doen. Gelukkig is dat met dit Ecoplan in Gent niet moeilijk meer."


Gezicht van het Ecoplan Gent is Lucien, krachtpatser op rust én duurzaamheidsheld. Hij tilt zwaar aan de impact van onze levensstijl op de planeet, zowel bij ons als ver weg. 

Gezamenlijk initiatief

Het Ecoplan Gent is een gezamenlijk initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken, Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum, JNM, EVA vzw, Noord-Zuidsamenwerking Stad Gent en Handelsreizigers in Ideeën. Het project was mogelijk dankzij de steun van Stad Gent, de Nationale Loterij en het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Meer informatie

Je kan het Ecoplan Gent gratis afhalen bij alle ecopunten op de kaart, bij de stadswinkel van Gent of bij het Zone/09-nummer van 13 juni.
Je vindt de adressen online terug op deze website.
Bekijk hier online de pdf van het plan.
Publicatiedatum: