Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan"

SuperfoodsAndMore Wholesale start met proeverijen in winkels

Tholen - Groothandel SuperfoodsAndMore Wholesale is vorig jaar februari opgericht door Fleur van Zijverden. De zaken gaan zelfs beter dan verwacht: "Toen ik begon was de groeiende vraag naar superfoods al goed te merken, maar ik had niet verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan. Dat verzin je niet van tevoren", aldus Fleur. Ze begon in een pand van 50 vierkante meter en dit is inmiddels uitgebreid naar 450 vierkante meter.

SAM Wholesale in Amsterdam is distributeur van superfoods en aanverwante producten. "Ik kwam via de winkel van mijn moeder in aanraking met superfoods. Zij runt al acht jaar Unlimited Health en had met diverse producenten exclusieve contracten. Vanuit de winkel werden de producten ook aan andere ondernemers geleverd. Doordat de vraag steeds groter werd konden we dit op een gegeven moment niet meer aan en besloot ik dus zelf deze groothandel te beginnen."Fleur geeft aan dat ze de producten nu wat groter in kan kopen en daardoor veelal ook goedkoper aan kan bieden. "Het schiet niet op als ondernemers afzonderlijk van elkaar steeds drie flesjes van een bepaald product inkopen." De belangrijkste klanten van SAM Wholesale zijn natuurvoedingswinkels, therapeuten en personal trainers. Ook worden de producten in sportscholen gebruikt.


Mond-tot-mond reclame

De meeste producten importeert Fleur vanuit de Verenigde Staten. "En ik ben van plan om binnenkort te gaan bekijken of ik rechtstreeks met boeren in Zuid-Amerika kan gaan handelen." Het merendeel van de producten, zo'n 90%, is biologisch. Volgens Fleur verkopen de meeste producten zichzelf. "Mond-tot-mond reclame is erg belangrijk. Als blijkt dat een product voor de buurvrouw werkt is iemand al sneller geneigd om dit zelf ook eens te gaan proberen."


Proeverijen

Naast promotie op beurzen is Fleur van plan om binnenkort proeverijen in winkels te gaan houden, met onder meer smoothies, kokosyoghurt en rauwe cereals. En een bijzondere veganistische kaas die Fleur onlangs binnen heeft gekregen. Deze is geproduceerd op basis van kokosolie en aardappelzetmeel. "De winkelier ziet dan meteen de reacties van de klanten en voor de verkoop werkt zelf proeven toch het beste. Dat heb ik het afgelopen weekend ook gemerkt op het Viva Las Vega's Food Festival. Er werd volop geproefd en daarmee heb ik weer veel mensen kunnen overtuigen."

Eigen productlijn

SAM Wholesale heeft ook een eigen productlijn: Original Superfoods (zie bovenstaande foto's). Deze lijn bestaat uit zo'n zestig producten, variƫrend van quinoazaden, goji- en hennepzaad tot kokosolie. "We hebben zelf een fabriekje waarin we de producten afvullen en verpakken. De verkoop van onze eigen producten groeit ook heel goed." Deze faciliteit is Skal- en HACCP-gecertificeerd.

Voor meer informatie:

Fleur van Zijverden
SuperfoodsAndMore Wholesale
Kollenbergweg 2G
1101 AR Amsterdam Zuidoost
020 6979000
[email protected]
www.sam-wholesale.com