Leen Laenens eerste vrouwelijke voorzitter van Velt

Leen Laenens is het weekend van 22 en 23 maart verkozen als eerste vrouwelijke voorzitter in het bijna veertigjarige bestaan van Velt, de vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren.

Laenens zette in haar professionele carrière onder andere het Vlaams Overleg Duurzame Ontwikkeling (VODO) in de steigers en was tot 2012 directeur van BioForum Vlaanderen, de koepelorganisatie van de biologische landbouw en voeding. Als vrijwilliger was Leen van 2006 tot 2009 voorzitter van Oxfam-Wereldwinkels. Verder was ze voor Groen politiek actief, onder andere als schepen in Malle en als federaal volksvertegenwoordiger.

Leen Laenens is al 30 jaar lid van Velt. "Ik moet bekennen dat de opbrengst van mijn tuin voor de keuken de laatste jaren pover was; ik prijs me gelukkig op fietsafstand van een bio-boer te wonen die dit voor mij heeft opgevangen", zegt Laenens. "Ik word weer tuin-actiever, want ik werk mee in het sociaal-ecologische samentuinproject De Veldstraat in Zoersel en ik volg een cursus natuurlijk bijen houden."

Uittredend voorzitter Piet Anrijs riep in zijn afscheidsspeech op tot innovatie: "We doen het goed, we bouwen voort aan Velt. Maar er moet meer zijn, vooral verdieping en vernieuwing. Velt moet op zijn tijd vooruit zijn." Velt-directeur Jan Vannoppen is enthousiast dat Laenens dit engagement aangaat: "Leen heeft veel bestuurservaring, wijsheid en een groot netwerk. Dat helpt om onze vereniging verder te laten groeien. Want ecologie is hip en Velt speelt daar op in met degelijke publicaties, workshops en projecten. Met Leen Laenens als voorzitter staan we sterk." Laenens raakte de bijna 80 aanwezigen met haar citaat van Pierre Rabhi, filosoof, bio-boer en initiatiefnemer van Colibri, beweging pour la terre et l'humanisme: "De wereld in crisis heeft weer nood aan een ziel, zo zal de wereld pas écht in beweging komen."

Voor meer informatie: Leen Laenens, 0478 201993.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.