Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gebruik biologisch katoen in de lift

Pure Coverz opent nieuwe productie- en opslagruimte in Broek op Langedijk

Het gebruik van biologisch katoen neemt fors toe. Daarom is de webwinkel Pure Coverz naar een nieuw pand op het bedrijventerrein Zuiderdel in Broek op Langedijk verhuisd. Op zondag 18 november werd de productie- en opslagruimte feestelijk geopend.

Tegen economische crisis in is Pure Coverz ruim drie jaar geleden begonnen met een webwinkel voor biologisch beddengoed, bad- en keukentextiel. Iets dat begon op een zolderkamer is nu uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf van een flinke omvang. Met de verhuizing naar het – compleet fairtrade ingerichte – nieuwe pand komt het bedrijf wat ruimer in haar jasje te zitten.


Verantwoord alternatief

Monique Zoon (zie foto hieronder), eigenaar van Pure Coverz: "Ruim 500 miljoen kilo chemische gewasbeschermingsmiddelen wordt er jaarlijks wereldwijd gebruikt voor de productie van conventionele katoen. Slecht voor ons milieu en de arbeiders die te midden van deze middelen moeten werken. Dat tij wil ik keren door een verantwoord alternatief aan te bieden. En dat is aardig gelukt. Door de combinatie met mijn stoffengroothandel kan Pure Coverz de prijs voor de consumenten zo laag mogelijk houden. Tegelijkertijd bied ik ook andere bedrijven de mogelijkheid om biologische stoffen te gaan gebruiken. Zo kom ik veel mooie initiatieven tegen. Gisteren nog heb ik gesproken met een uitvaartonderneming, die onze biologische katoen gaat gebruiken voor de bekleding van grafkisten."


EKO-keurmerk

Alle stoffen die verkocht worden, zijn volgens de GOTS-voorwaarden geproduceerd, het EKO-keurmerk voor textiel. Dat betekent niet alleen biologische teelt en dus vrij van chemische gewasbeschermingsmiddelen, maar ook een eerlijke prijs voor de boer. De vestiging in Broek op Langedijk is dan ook een mooie combinatie, omdat deze gemeente sinds 3 november officieel Fair Trade gemeente is. Pure Coverz is dan ook trots dat ze zich heeft kunnen vestigen in een gemeente die vooruitstrevend is in het stimuleren van eerlijke handel en werkomstandigheden.


Meer weten?

Wie geïnteresseerd is in de collectie van Pure Coverz, kan deze bekijken op www.purecoverz.nl. Bedrijven die biologisch katoen willen gebruiken voor hun producten, kunnen zich informeren via www.purefabricz.com.
Publicatiedatum: