Hero Benelux wint Lean & Green award

Binnen haar MVO beleid heeft Hero Benelux onder andere doelstellingen met CO2 geformuleerd. Eén van deze doelstellingen is om over de periode 2007-2012 de CO2-uitstoot vanuit haar niet gekoelde transportstromen in Nederland met minimaal 20% te reduceren.

Consumer Goods Consolidation Centre

Het belangrijkste initiatief om genoemde CO2-doelstelling te bereiken is het initiëren van een Consumer Goods Consolidation Center (CGCC), door Hero Benelux in samenwerking met SCA. Door dit initiatief worden de producten van verschillende samenwerkende producenten gezamenlijk vervoerd in plaats van apart. De belangrijkste winst wordt behaald door het reduceren van zogenaamde 'lege' kilometers.

Door het continu rapporteren van de CO2-uitstoot worden de behaalde resultaten nauwlettend gevolgd. Dit heeft ertoe geleid dat HERO Benelux haar doelstelling ruimschoots heeft behaald en op 8 november de Lean & Green Award in ontvangst mocht nemen. In de komende jaren wordt het CCGC-concept nog verder uitgebouwd door samenwerking met andere verladers.

Over Hero Benelux

Hero Benelux maakt deel uit van de in Zwitserland gevestigde Hero Group die actief is in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika, Centraal-Azië en het Verre Oosten.

Het hoofdkantoor van Hero Benelux staat in Breda en voert de merken: Hero, Friso, Organix Goodies, Between en Corny.

Vanuit de overtuiging dat niets beter is dan wat de natuur ons geeft, luidt de missie van Hero Benelux: "Het goede van de natuur binnen handbereik brengen en zodoende bewuste consumenten, van jong tot oud, in staat stellen gezond te genieten."

Voor meer informatie: Edward Brons, Supply Chain Manager Hero Benelux BV, 06 53737548 of ebrons@hero.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven