's Werelds eerste composteerbare fruitlabel voor Zespri Organic

Zespri introduceert 's werelds eerste en enige volledig composteerbare fruitlabel voor het Zespri Organic Kiwifruit. Glenn Arrowsmith, global marketing manager van Zespri, legt uit dat dit initiatief deel uitmaakt van Zespri's leidende rol in de markt en voortdurende toewijding in de verbetering van de milieuvriendelijke aspecten van haar producten.

"Onze internationale klanten zijn steeds meer geïnteresseerd in de duurzaamheid van producten. Daarom investeren wij voortdurend in onderzoek om marktleider op dit gebied te blijven. Het maken van een composteerbaar label op harig kiwifruit en dit bij elkaar te houden onder hoge luchtvochtigheid en lage temperaturen in opslag, was een grote uitdaging, maar we hebben het voor elkaar gekregen."Zespri heeft voor de lancering van het composteerbare fruitlabel de afgelopen jaren nauw samenwerkt met de Amerikaanse labelfabrikant Sinclair Systems. Dit jaar zullen er vijf miljoen composteerbare etiketten op Zespri Organic kiwi's worden bevestigd. Deze worden verkocht in Europa, Noord-Amerika en in Azië.

Sinclair Systems geeft aan blij te zijn met het feit dat ze dit composteerbare etiket Zespri hebben ontwikkeld. Sinclair blijft zich richten op nieuwe manieren om waarde te leveren voor de sector. De samenwerking met Zespri in dit project was de sleutel om dit initiatief tot bloei te brengen", aldus Bill Hallier, CEO van Sinclair.

"We verwachten dat in de toekomst meerdere fruithandelaren ons voorbeeld zullen volgen in het gebruik van deze milieuvriendelijke technologie", besluit Arrowsmith.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven