Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitgegroeid van webshop fulfilment naar Supply Chain Management

onoff spices! heeft in Kolibri Logistiek een logistieke meedenker gevonden

Inmiddels een jaar geleden zocht Onno Stienen een logistiek dienstverlener voor zijn nieuwe bedrijf onoff spices! Stienen produceert Thaise curry pasta's, voor de kritische en bewuste consument, geheel volgens authentieke Thaise receptuur. De productie vindt plaats in Thailand, zijn afzetmarkt bevindt zich in Nederland.

"Zeker in het begin zou het ideaal zijn wanneer je jezelf in tweeën kunt delen", verklaart Onno, die tegen dit probleem in afstand aanliep. "Zowel de productie in Thailand als de verkoop en logistiek in Nederland hebben je volledige aandacht nodig", vervolgt hij. Om dit probleem aan te pakken ging hij op zoek naar een logistiek dienstverlener, maar wel één die verder gaat. "Ieder z'n vak. Logistiek is niet mijn kerntaak. Daarom zocht ik naar een partner met specifieke kennis die niet alleen het uitvoerende werk kon doen, maar ook een adviserende rol speelt. Alleen zo kun je het logistieke proces optimaal inrichten."Na bij diverse partijen aan te hebben geklopt, waaronder een aantal grote spelers, kwam Onno toch bij Kolibri Logistiek van René Gouw uit. "René reageerde snel, enthousiast en toonde betrokkenheid. Het voelde meteen of hij mijn situatie begreep en het is een echte vakman. Hij kwam al snel met mogelijkheden en suggesties waar ik zelf nooit aan had gedacht."

Over de samenwerking vertelt René: "De brainstormsessies leverden altijd wel weer een verbetering op. Onze specialisering in zowel (webshop) fulfilment als fijnmazige distributie was hierin duidelijk een pluspunt. Omdat we de distributie in eigen hand hebben, werken we met korte lijnen en kunnen we snel schakelen. In eerste instantie zouden we fulfilment gaan doen voor de Thaise curry pasta's naar particulieren. Al snel kwamen er leveringen aan retail en horeca bij. Een bijkomend voordeel is de hogere volumes waarmee dat gepaard gaat".

De uitdagingen zijn vaak nog wel te benoemen, maar de logistieke oplossing die hiervoor gekozen wordt is niet altijd de juiste. Door mee te denken met onoff spices! werd uiteindelijk een Supply Chain Management systeem ingericht. Deze is vervolgens in een aantal stappen geoptimaliseerd. Inmiddels is er sprake van een goederenstroom die volgens vastgelegde procedures bij klanten terechtkomt. Een belangrijke klant is Marqt, dat een snelle groei doormaakt en rekent op een correcte en tijdige levering. En dat iedere week opnieuw. Uiteraard zo efficiënt en servicegericht mogelijk, tegen de best mogelijke prijs. Alleen zo ontstaat een echte win-win situatie. Een goede relatie met een meedenkende logistiek dienstverlener heeft niet alleen als voordeel dat er tijd over is voor belangrijkere en vaak leukere zaken, maar hij kan daarnaast voor een aanzienlijke kostenbesparing zorgen.

Onno is erg blij met hoe zijn samenwerking met Kolibri Logistiek loopt: "Op logistiek gebied word ik op deze manier echt 'ontzorgt'. En dat met een hoog serviceniveau en commitment wat tegenwoordig zeldzaam is. Ik kan me nu met productontwikkeling in Thailand bezig houden en erop vertrouwen dat in ieder geval het logistieke traject perfect geregeld is. Zo hebben we onlangs het assortiment kunnen uitbreiden en het Skal-certificaat voor biologische import en handel weten te behalen. Door de samenwerking groeien we uiteindelijk allebei - elk in ons eigen specialisme. En daar wordt ik blij van."

Een bijzonder aspect van de samenwerking is dat onoff spices! vanuit Thailand opereert en dat de logistiek (warehousing) door Kolibri Logistiek vanuit Nederland wordt gedaan. Deze relatie vraagt een flexibele houding van beide partijen. De grote afstand tussen Thailand en Nederland is relatief gemakkelijk te overbruggen door e-mail en Skype, het tijdverschil geeft wel eens wat druk aan beide kanten. Vaak werkt het in het voordeel dat processen in Thailand al enige uren lopen als Nederland op gang komt. Stienen vind het belangrijk dat Kolibri Logistiek geen 9 tot 5-mentaliteit heeft en goed kan omgaan met de aspecten van internationaal zaken doen in verschillende tijdzones.

Voor meer informatie:

Onno Stienen
[email protected]
www.onoffspices.nl

René Gouw
[email protected]
www.kolibrilogistiek.nl
Publicatiedatum: