Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Janez Potočnik: "Bioplastic zal conventioneel plastic voorlopig nog niet vervangen"

Janez Poto─Źnik, Europees Commissaris voor Milieu, vertelde het publiek tijdens PolyTalk 2012 dat bioplastics nog niet op het punt staan om aardolieproducten te gaan vervangen. De conventionele materialen zijn volgens hem nog niet in gevaar.

"Op het eerste gezicht lijkt het gebruik van meer bioplastics de oplossing te zijn om de hoeveelheid plastic afval in te dammen. Er is zeker een sterk groeiende vraag naar bioplastics, maar de productiebasis is nog steeds erg laag."

"Bioplastics, en met name biologisch afbreekbaar plastics, hebben zeker hun ideale toepassingen. Op dit moment lijkt het me redelijk onrealistisch om aan te nemen dat 'petro-olefin'-gebaseerde kunststoffen op de middellange of lange termijn vervangen kunnen worden door bioplastics."

Poto─Źnik gaf aan het te betreuren dat vandaag de dag bijna 50 procent van het plastic in Europa naar de stortplaats gaat. Dit is in grote lijnen gelijk aan de 12 miljoen ron ruwe olie die we per jaar op stortplaatsen dumpen. Ik weet dat dit een situatie is die ook betreurd wordt door de kunststofindustrie. De andere helft wordt onder meer gebruikt voor energieterugwinning en in mindere mate in recycling."

Bron: European Plastics News

Publicatiedatum: