Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cranberry-oogst op Terschelling in volle gang

Kilometers lange duinvalleien, omgeven en beschermd door de buitenste strandduinen zijn in september gevuld met het rode goud van Terschelling. "Deze kwalificatie is zeer terecht, omdat het hier gaat om de allerbeste soort, namelijk Vaccinnium macro carpon. Ten onrechte wordt deze vaak vergeleken met zijn soortgenoot oxycocus, die niet meer is dan een ver familielid", vertelt Martine van Urk van Cranberry Terschelling. Ze zijn momenteel erg druk met de oogst.



Door een soort juttersdrift gedreven, trekken dagelijks tientallen eilander plukkers de ongerepte natuur in om de cranberries te oogsten. Op een geheel eigen ambachtelijke wijze worden de bessen geplukt, gesorteerd en geperst tot de meest zuivere, onverdunde natuursappen en andere producten. "Deze producten kunnen met het grootste gemak elke vergelijking weerstaan. Deze unieke cranberryproducten van het merk Terschellinger, zijn het gehele jaar door te koop bij diverse reformzaken en natuurvoedingswinkels."



Martine geeft aan dat de cranberryproducten in deze tijd van het jaar in een grote diversiteit terug te vinden zijn in kerstpakketten die op Terschelling te bestellen zijn. "Een uniek samenspel tussen natuur, cultuur en handkracht tot meerdere glorie van 's mens dagelijks welzijn. Terschellinger producten, waar de natuur het verschil maakt."



Voor meer informatie:

Martine van Urk
Cranberry Terschelling BV
Mersakkersweg 5
8894 KX Formerum (Terschelling)
Telefoonnummer: 0562 448800
Fax: 0562 449228
[email protected]
www.terschellingercranberry.nl
Publicatiedatum: