Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rijdt zowel op elektriciteit als groengas

Wereldprimeur 'the EGG' onthuld op Ecomobiel

Gisteren (9 oktober) werd op Ecomobiel de wereldprimeur the EGG onthuld. The EGG is een initiatief van Greenes Nederland, OrangeGas en BPA Project & Advies. The EGG, dat voor Elektrisch en GroenGas staat, is een Opel Ampera die op zowel elektriciteit als groengas rijdt. The EGG is de eerste auto ter wereld die het beste van deze 2 werelden verenigt.

De eerste 80 kilometer worden elektrisch aangedreven. Daaropvolgend heeft de Ampera maar liefst een actieradius van 250 kilometer op Groengas. De auto schakelt automatisch over van elektriciteit op Groengas.Het rijden op elektriciteit en Groengas is niet alleen beter voor het milieu, het is ook nog eens stukken goedkoper. Door het rijden op deze beide brandstoffen is de CO2-uitstoot nagenoeg nihil.

Greenes Nederland

Greenes Nederland houdt zich bezig met het inbouwen van installaties voor alternatieve, schone brandstoffen in voertuigen. Uitgangspunt hierbij is altijd dat de installatie een positieve bijdrage levert aan het milieu.


De drie initiatiefnemers: Rob Severs (Greenes Nederland), Gertjan Brand (BPA Project & Advies) en Marcel Borger (OrangeGas)

OrangeGas

OrangeGas realiseert en exploiteert Groengasvulpunten. OrangeGas levert 100% Groengas en is hiermee koploper in de markt. Eind 2012 zullen er meer dan 100 Groengas/aardgastankstations in Nederland zijn, waarvan ruim 40 OrangeGas-locaties.

BPA Project & Advies

BPA Project & Advies is een project- en advies bureau voor de overheid en het bedrijfsleven. Zij streven naar duurzaam projectmanagement en richten zich onder andere op Duurzaamheid/MVO, Energiebesparing & Duurzame energie, Klimaatbeleid en Duurzaam bouwen.
Publicatiedatum: