"Wij pakken biologisch serieus op"

Everspack verpakt nu ook biologische noten en zuidvruchten

Tholen – Het in Hardinxveld-Giessendam gevestigde Everspack is gespecialiseerd in verpakkingsactiviteiten van voornamelijk noten, rijstcrackers, zuidvruchten, zaden en mixen. Sinds 2010 verpakt het bedrijf ook biologische noten en zuidvruchten. Everspack pakt dit serieus op. "Wij verpakken voor diverse partijen in de biologische markt", licht Arie van Houwelingen toe.

Everspack is in 1980 opgericht door Brand Evers, veel van de noten die in de supermarkt liggen zijn door hen verpakt. Het bedrijf heeft naast de verpakkingsactiviteiten ook twee marktconcepten: De Kaaskoerier en De Notenkraam. "We zorgen ervoor dat de markthandelaren enkel bezig hoeven te zijn met de daadwerkelijke verkoop, veel overige taken nemen wij over."

De verpakkingsspecialist is biologisch gaan verpakken nadat één van de opdrachtgevers hierom vroeg. "Zij zien hier handel in en wij hebben hier welwillend op geantwoord. Zelf zien we natuurlijk ook een mooie toekomst voor de biologische producten, anders waren we er niet ingestapt. Wij hebben een mooie cup/bakjes-lijn staan, waar verschillende soorten cups/bakjes mee kunnen worden verpakt."

Sinds 2010 is de 4e verpakkingslijn volledig Skal-gecertificeerd. Op deze lijn worden 29 soorten biologische noten en zuidvruchten in cups verpakt. Dit varieert van rozijnen tot pecannoten en van amandelen tot pijnboompitten. Arie verwacht dat dit er in de toekomst nog meer zullen worden. "Ook in de biologische notenhandel zullen ze op zoek gaan naar lekkere mixen." Ook behoort het verpakken in diverse folies, bijvoorbeeld pillowbag, blokbodemzak, tot de mogelijkheden.Serieus in bio

"Wij pakken biologisch serieus op en kunnen door onze sterke eigenschappen zoals de uitstekende kennis van de producten en de verpakkingstechnieken een perfect eindproduct produceren. Door kwaliteit te leveren, flexibel en betrouwbaar te zijn, zijn wij in staat het verpakken van biologische noten en zuidvruchten verder uit te breiden." Het gehele productieproces is verwerkt in de HACCP-procedure van Everspack.

Everspack merkt op dit moment dat de vraag naar onbewerkte noten groter wordt. Het gezondheidsaspect is de belangrijkste reden dat er gekozen wordt voor biologische, onbewerkte noten en/of zuidvruchten. "Het zal niet meer duren en een grotere groep consumenten zal de lekkere en gezonde bite van de onbewerkte producten volop gaan waarderen."

Voor meer informatie:

Arie van Houwelingen
Everspack
Buitendams 499
Hardinxveld-Giessendam
0184 617645
info@everspack.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven