Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vakjournalisten geven Verpakkingsprijs aan DO-IT en Bio4pack

Unieke samenwerking leidt tot revolutionair hernieuwbare folie

De samenwerking tussen DO-IT – import en verpakker van biologische grondstoffen - en Bio4pack heeft geleid tot een nieuwe folie die revolutionair genoemd mag worden.

Het is de eerste folie die composteerbaar en voor 90% hernieuwbaar is en over allround eigenschappen beschikt waardoor het voor verschillende toepassingen te gebruiken is. Denk aan de verpakking van droogwaren als rijst, noten, granen en pasta, maar ook als (peelable) topfolie voor de verpakking van bijvoorbeeld vlees en kaas.

De speciale kwaliteiten van de folie van Bio4pack en DO-IT zijn onderkend door de vakjournalisten die de BTI 43 folie bekroonden tot het meest opvallende innovatieve product op de aanstaande Macropak.


Perfecte producteigenschappen voor een brede toepassing

De kwaliteiten van de BTI 43 folie gaan verder dan alleen de hernieuwbaarheid. Zo is de folie glashelder en heeft het uitstekende barrière-eigenschappen. De folie is nagenoeg niet-zuurstof doorlatend (<5 conform ASTM 3985) maar heeft wel een hoge waterdamp doorlaatbaarheid. Hierdoor is de BTI 43 folie de eerste hernieuwbare folie die geschikt is voor begassing. Dat deze eigenschappen leiden tot een verlenging van de houdbaarheid van de verpakte producten spreekt daarbij voor zich.

De folie is leverbaar in elke gewenste breedte en laat zich uitstekend verwerken op alle voorkomende traditionele verpakkingsmachines. Bedrukking is mogelijk in maximaal 8 PMS kleuren.

De BTI 43 folie is uitvoerig getest op producteigenschappen en milieuvriendelijkheid. Daarbij zijn de kwaliteiten van de folie ook door gereputeerde, onafhankelijke testcentra aangetoond. De folie heeft in Duitsland (DIN Certco 8C0027) en Amerika (ASTM D6866) het Bio Based keurmerk ontvangen.

DO-IT is één van de grootste importeurs van biologische grondstoffen in Europa en gebruikt deze meest duurzame folie voor het verpakken van biologische rijst, granen, zaden en noten voor klanten als EkoPlaza en anderen. DO-IT heeft als doelstelling om de keten tussen boer en consument zo kort en duurzaam mogelijk te maken. Zo wordt er ook gebruikt gemaakt van een omdoos die zonder tape gesloten kan worden.

Voor meer informatie:

DO-IT bv - www.organic.nl of contacteer Dik Goorhuis 0342 429070

Bio4pack bv - www.bio4pack.com of contacteer Patrick Gerritsen 06 6121843
Publicatiedatum: