Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wil woning en zorgboerderij bouwen

Bouw mee aan Stadsboerderij Caetshage

Stadsboerderij Caetshage in Culemborg gaat met vereende krachten een woning en zorgboerderij bouwen. Na vier jaar in een lekkende portocabin is het tijd voor een goed onderkomen voor zowel het boerengezin, als de zorgvragers. Onder het motto 'Bouw mee aan de Boerderij!' wordt een kring van betrokken mensen gezocht die leningen en denkkracht willen bijdragen.

En voor iedereen die tijdelijk 1000 euro uitleent, wordt op de boerderij een boom geplant.

Bloeiend bedrijf

Stadsboerderij Caetshage is een bloeiende boerderij met biologische groenten, bloemen, lamsvlees en diverse andere producten. Daarnaast verzorgt de zorgboerderij arbeidsplaatsen voor ruim twaalf zorgvragers. Veel Culemborgers halen er hun groente- en fruit of maken er een wandelingetje in het park. Jaarlijks komen er ruim honderd schoolklassen en werken er tientallen vrijwilligers op de boerderij. De laatste jaren is een goedlopend bedrijf opgebouwd. "Nu is het hoog tijd voor de bouw van een nieuwe boerenwoning en zorgboerderij", aldus BasJan Dane, voorzitter van het bestuur van Stichting Caetshage. "Het boerengezin, Todd een Boudien Philips en hun drie dochters, kamperen al vier jaar in de tijdelijke portocabin. Ze behelpen zich in een lekkende en tochtige kleine ruimte. Ook de naastgelegen zorgkeuken, de plek waar de zorgvragers koffie drinken, lunchen en vergaderen, staat letterlijk op instorten. Nieuwbouw is geen luxe, maar pure noodzaak!"

Plannen

De tekeningen zijn gereed en de gemeente heeft een vergunning gegeven. Voor de plannen is natuurlijk ook geld nodig. Het bestuur van Caetshage hoopt een deel van het geld te kunnen lenen van mensen en organisatie die Caetshage een warm hart toedragen. Als genoeg mensen een steentje willen bijdragen, zal de bank de rest via een hypotheek financieren.

Er worden leenaktes uitgegeven van 500 euro per stuk. Voor iedereen die 1000 euro of meer leent, wordt een fruitboom geplant in de nieuwe boomgaard. Dit als symbool voor de groei en bloei die je op Caetshage mogelijk maakt. Er is ruimte voor 100 bomen.

Voor meer informatie: [email protected], Basjan Dane (06 22667529) en Gerwin Verschuur (06 47456658)
Publicatiedatum: