Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lokale producten nu rechtstreeks van de boer aan huis met Thegreenbee

Vanaf 1 oktober 2012 start Thegreenbee met het leveren van verse seizoensgroenten, fruit, aardappelen, brood, eieren en zuivel. Rechtstreeks van boeren uit de streek, direct aan huis. Want waarom zou je producten bij de supermarkt halen, als ze ook lokaal tegen een eerlijke prijs verkrijgbaar zijn?

Eerlijke prijs voor de boer

De huidige voedselketen wordt gekenmerkt door machtige supermarktketens en voedingsfabrikanten. Zij hebben de touwtjes in handen en beïnvloeden zowel de consumenten- als de inkoopprijzen. Dit resulteert in oneerlijke prijzen voor boeren en het onnodig importeren van producten uit het buitenland.


De missie

In de huidige voedselketen zitten bijzonder veel schakels tussen producent en retailer. Al deze tussenhandelaren willen iets verdienen met als gevolg dat de producent, in dit geval de boeren, onderaan de streep weinig over houden of soms zelfs toeleggen op hun producten. Een situatie die in de ogen van Thegreenbee niet lang stand kan houden. Daarom ziet Thegreenbee het als haar missie om de voedselketen korter te maken en daarmee de traditionele band tussen boer en burger te herstellen. Met het verkorten van de keten krijgen boeren gegarandeerd meer voor hun producten in vergelijking met de oude situatie. Hogere inkomsten voor boeren stelt hen in staat om te innoveren en op een duurzamere manier in de toekomst te produceren.

Nu leverbaar in de regio's Houten, Amersfoort en Almere

Vanaf 1 oktober levert Thegreenbee in de regio's Houten, Almere en Amersfoort. Kijk snel op www.thegreenbee.nl/rechtstreeks om te kijken of Thegreenbee ook bij jou levert. Bezoek Thegreenbee ook op de Smaak van de Streekmarkt op zaterdag 29 september. Deze kan je vinden op Grote Koppel in Amersfoort van 10:00 tot 16:30 uur. Op deze markt zullen ook de eerste kratten overhandigd worden aan de burgemeester en de twaalf Helden van de Smaak.
Publicatiedatum: