Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Feestweek 1-6 oktober

Jubileum Het Volle Pond Natuurvoeding in Doetinchem

Het Volle Pond is de plaatselijke natuurvoedingswinkel in Doetinchem. De natuurvoedingswinkel viert begin oktober haar 35-jarig bestaan. Begonnen werd in 1977 met een oppervlakte van 36 vierkante meter en een assortiment van enkele honderden artikelen, waarvan een aantal biologisch en de rest 'zo natuurlijk mogelijk'werd geproduceerd.

Bij het winkeltje werd in 1980 een mini-bakkerijtje geopend wat langzamerhand groeide en in ruim tien jaar aan de plaatselijke winkel en winkels in de omgeving brood leverde.Het Volle Pond groeide ondertussen, was 5 jaar gevestigd aan het eind van de Varsseveldseweg en is sinds 1986 gevestigd op de huidige locatie, de Houtkampstraat 58.

Naar aanleiding van aanhoudende groei in assortiment en omzet zijn inmiddels in de loop der jaren verschillende verbouwingen gerealiseerd. Daarmee is het huidige assortiment van enkele duizenden producten bereikt, een winkeloppervlak van ruim 260 vierkante meter en een personeelsbestand van 16 mensen.

Een uitgebreid scala aan producten is beschikbaar: brood, banket, aardappels, groente, fruit, kaas, zuivelproducten, vlees, eieren, kruiden, zaden, noten, zuidvruchten, olie en azijn, mayonaise en ketchup, olijven en pesto's, broodbeleg, koekjes, snoepgoed, bier, wijn, sappen en limonades, verzorgingsproducten, cosmetica, huishoudelijke reinigingsmiddelen, wasmiddelen.

Vrijwel het gehele assortiment levensmiddelen is afkomstig van biologische landbouw. Door de jaren heen zijn de uitgangspunten voor deze landbouwmethode hetzelfde gebleven:
 • Geen gebruik van kunstmest, maar wel verzorging en stimulering van de vruchtbaarheid van de grond. (Zoals nog maar 60 jaar geleden heel gewoon was)
 • Geen gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen (insecticiden, onkruidverdelgers), maar inzet van toegestane biologische hulpmiddelen
 • Producten bij voorkeur uit de directe omgeving, vers, met korte aanvoerlijnen en herkenbare producenten en verwerkers
 • Zo min mogelijk bewerking van producten om verlies van kwaliteit te voorkomen
 • Geen of zo min mogelijk ( kunstmatige) toevoegingen.

De laatste jaren is er ook steeds meer aandacht gekomen voor het soort bedrijven waar de artikelen vandaan komen: sociaal verantwoord, duurzaam werkend, met aandacht voor mens en milieu.

Voorbeelden van regionale EKO-productie zijn:
 • Therapeutische boerderij de Vijfsprong te Vorden met groente, zuivel, kaas.
 • Landbouwbedrijf Klein Broekhuizen te Wehl met akkerbouw zoals prei, aardappelen, aardbeien.
 • Kippenhouderij De Grote Kamp te Drempt met eieren.
 • Biologische tuinderij Rafelder te Etten
 • Fruitbedrijf Het Gelders Eiland te Lobith met appelen en peren.
 • Biologische Bakkerij Verbeek te Brummen met tientallen soorten brood en banket.

Feestweek

Vanwege het 35 jarig jubileum houdt 'het Volle Pond' van 1 tot en met 6 oktober een feestweek. Er zijn dan een aantal aantrekkelijke aanbiedingen van basisproducten met een korting van 35%.

De gevel van de winkel heeft een nieuwe uitstraling gekregen waarin het 'hart voor EKO' al 35 jaar wordt benadrukt. De klanten krijgen die week een verrassingstasje met een aantal mini-proefproducten. In dit tasje komt ook de speciale jubileumthee die de winkel heeft laten maken bij Het Blauwe Huis te Ruinerwold. Gedurende de week vindt op een aantal momenten een presentatie plaats van bijvoorbeeld bewegingskunst, yoga, koken, IVN, paddestoelenkweek et cetera.

Zaterdag 6 oktober zijn twee regionale groente- en fruittelers aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober wordt er feest gevierd met tal van lekkere hapjes en proeverijen.

Voor meer informatie:

Het Volle Pond Natuurvoeding
Houtkampstraat 58
7001 EC Doetinchem
0314 343928
[email protected]
www.hetvollepond.nl
Publicatiedatum: