"Aanschaf van doos bekers maakt veilige bevalling in ontwikkelingsland mogelijk"

BioLogical Solutions introduceert de MVO beker

Tholen - BioLogical Solutions introduceert de MVO beker en steunt hiermee Cordaid Memisa. Bij de "geboorte" van deze beker staan de 3 p's (people, planet en profit) centraal. Sietse Stad van BioLogical Solutions: "Er worden in Nederland miljoenen kopjes koffie en thee gedronken uit wegwerpbekers. Waarom zouden we het drinken van een kop koffie niet koppelen aan een maatschappelijk doel? Op deze manier dragen we allemaal een steentje bij."

Om de mens, de planeet en 'het goede doel' centraal te stellen heeft BioLogical Solutions de MVO beker ontwikkeld. Bij aanschaf van de beker wordt de nettowinst van 15 euro per doos afgedragen aan Cordaid Memisa. "Dit betekent concreet dat met de aanschaf van een doos bekers een veilige bevalling in een ontwikkelingsland gerealiseerd kan worden."De MVO beker is uniek omdat deze is gemaakt van 24% gerecycled papier en CO2 neutraal geproduceerd is. "Hierdoor behoort de MVO beker tot één van de meest duurzame wegwerpbekers. Het toepassen van 24% recycled vezels in de MVO beker levert een reductie van de milieubelasting op van 13% ten opzichte van een vergelijkbare standaard beker met 100% nieuwe vezels."

Doelstelling

Sietse is heel duidelijk over de doelstelling van het project dat naar verwachting een jaar zal duren: "Middels de introductie van de MVO beker willen wij op lange termijn winst behalen, zowel voor ons als onderneming als voor de maatschappij. We willen zoveel mogelijk afdracht creëren voor Cordaid Memisa, een zo laag mogelijke milieubelasting realiseren bij het gebruik van wegwerpbekers en klanten kennis laten maken met ons breed assortiment aan disposables.Voor meer informatie over deelname:

Sietse Stad
Biological Solutions
sietse@biologicalsolutions.nl
www.mvobeker.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven