Symposium 'Voeding, van de grond naar de mond'
De dag start om 10:00 uur met de lezing van de heer Piet van IJzendoorn van de Zonnehoeve in Zeewolde. Hij is een pionier binnen de biologisch-dynamische landbouw. Een man met een visie, een schat aan ervaring en kennis. Kijk ook op www.dezonnehoeve.nl.
Aan het eind van de ochtend vertelt Martha van Nederpelt haar verhaal over Martha's soepen. Bij Martha haal je soep en niets anders dan soep. Omdat ze in soep al haar liefde voor verse groente, granen, peulvruchten en kruiden kwijt kan en dat proef je.
Na de lunch vertelt Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager hoe een biologische akkerbouwer met zijn idee zorgde voor een Vegetarische Revolutie. Deze lezing wordt afgesloten met een kleine proeverij.
Last but not least is het de beurt aan Foodwatch. Bart van Opzeeland is directeur van Foodwatch Nederland. Sinds 2010 neemt deze nieuwe consumentenorganisatie onze levensmiddelen onder de loep. Onze voedselvoorziening en -productie is steeds ondoorzichtiger geworden. Als consument weet je niet wát je eigenlijk koopt in de winkel. Wat zit erin, waar komt het vandaan? Is het veilig voor mijn gezondheid en voor het milieu? Die informatie krijgen we niet of slechts gedeeltelijk en dat is onacceptabel. Foodwatch wil dat de levensmiddelenindustrie transparant wordt zodat niet de fabrikanten, maar consumenten zelf kunnen beslissen wat ze eten en drinken!
Om 15:00 uur zal een forumdiscussie plaatsvinden, waarna rond 15:30 uur de afsluiting is.
Aanmelden kan via: info@kind-en-voeding.nl.
De kosten voor deze dag zijn 55 euro inclusief de lunch.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-30 Oostenrijkse campagne: Biologisch = klimaatbescherming door te eten
- 2023-03-29 Haarlemmer Kweektuin viert het voorjaar met Bio Lente Markt
- 2023-03-29 Jan Weijsenfeld geeft BD-preparatencursus in Empe
- 2023-03-28 NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- 2023-03-27 BioXpo: 24 en 25 maart 2024 op nieuwe locatie in Brussel
- 2023-03-23 GMO: een ramp voor bio?!
- 2023-03-22 Aart-Jan Knauff een van de sprekers tijdens Foodretail Meets Foodservice Congres
- 2023-03-21 Registratie voor deelnemers Organic Produce Summit 2023 geopend
- 2023-03-20 Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
- 2023-03-20 Symposium 'Mooi Hogeland!? – samen werken aan herstel van biodiversiteit': 15 april
- 2023-03-17 Fotoreportage: Consumentengedrag onder de loep tijdens BioAcademy Kennis & Inspiratiedag 2023
- 2023-03-16 Fine Food Festival brengt ruim 40 leveranciers samen
- 2023-03-15 Webinar Aptean & Rabobank, 22 maart
- 2023-03-15 AGF Trendcafé op 21 maart op winkelbezoek in Venlo en Düsseldorf
- 2023-03-14 Wethouder steekt handen uit de mouwen op biologische schapenboerderij
- 2023-03-09 BioAcademy Kennis & Inspiratiedag op 16 maart in Driebergen
- 2023-03-09 Dit zijn de winnaars van de Best New Product Awards Biofach en Vivaness 2023
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023
- 2023-03-08 Biologische kasgroententelers doen mee aan Kom in de Kas 2023
- 2023-03-07 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond? - vanavond derde debat in Haarlem