Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Symposium 'Voeding, van de grond naar de mond'

Op vrijdag 28 september aanstaande organiseert Stichting Kind en Voeding haar eerste symposium in Driebergen. Het symposium heeft de titel: 'Voeding, van de grond naar de mond' meegekregen. Tijdens deze interessante dag zal een aantal sprekers hun verhaal vertellen. Het programma ziet er als volgt uit:

De dag start om 10:00 uur met de lezing van de heer Piet van IJzendoorn van de Zonnehoeve in Zeewolde. Hij is een pionier binnen de biologisch-dynamische landbouw. Een man met een visie, een schat aan ervaring en kennis. Kijk ook op www.dezonnehoeve.nl.

Aan het eind van de ochtend vertelt Martha van Nederpelt haar verhaal over Martha's soepen. Bij Martha haal je soep en niets anders dan soep. Omdat ze in soep al haar liefde voor verse groente, granen, peulvruchten en kruiden kwijt kan en dat proef je.

Na de lunch vertelt Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager hoe een biologische akkerbouwer met zijn idee zorgde voor een Vegetarische Revolutie. Deze lezing wordt afgesloten met een kleine proeverij.

Last but not least is het de beurt aan Foodwatch. Bart van Opzeeland is directeur van Foodwatch Nederland. Sinds 2010 neemt deze nieuwe consumentenorganisatie onze levensmiddelen onder de loep. Onze voedselvoorziening en -productie is steeds ondoorzichtiger geworden. Als consument weet je niet wát je eigenlijk koopt in de winkel. Wat zit erin, waar komt het vandaan? Is het veilig voor mijn gezondheid en voor het milieu? Die informatie krijgen we niet of slechts gedeeltelijk en dat is onacceptabel. Foodwatch wil dat de levensmiddelenindustrie transparant wordt zodat niet de fabrikanten, maar consumenten zelf kunnen beslissen wat ze eten en drinken!

Om 15:00 uur zal een forumdiscussie plaatsvinden, waarna rond 15:30 uur de afsluiting is.

Aanmelden kan via: [email protected].
De kosten voor deze dag zijn 55 euro inclusief de lunch.
Publicatiedatum: