"Onze bloemstukken zijn het groene visitekaartje op de balie"

Volop biologische bloemen bij Bloemkracht 8

Tholen - Bloemkracht8 is een bijzondere bloemisterij in het bos van Landgoed Amelisweerd in Bunnik. De bloemisterij werkt zoveel mogelijk met biologische bloemen. "Vanaf half juni tot half oktober kunnen we garanderen dat de boeketten helemaal uit biologische bloemen bestaan", vertelt Els Gijsbers. Zij werkt vanaf 2009 in het bedrijf en is inmiddels mede-eigenaar van Bloemkracht8, de bloembinderij die in 2000 door Maria de Groot opgericht is.


Els telt de bloemenvoorraad bij Tuinderij De Volle Grond

Els geeft duidelijk de voorkeur aan biologisch geteelde bloemen. "Bio-bloemen hebben een hele fijne, maar krachtige uitstraling, zo ervaar ik dat tenminste. De bloemen zijn in balans en het doet de klanten heel goed. Ook ruiken ze erg lekker. Gangbare bloemen worden geteeld op houdbaarheid, dat gaat vaak ten koste van de geur."Het merendeel van de biologische bloemen is afkomstig van een drietal telers: Tuinderij De Volle Grond dat ook op het landgoed Amelisweerd gevestigd is, de moestuinen van Landgoed Vollehoven in De Bilt en De Bijenakker in Odijk. "En net als altijd hadden we ook dit jaar pioenen rechtstreeks van de bio-telers Robers Sierteelt en van Jan Knook. We ontmoeten elkaar dan halverwege."


Links Trommelstokjes. Rechtsboven is te zien dat het met de bijenstand wel goed zit in de tuin van De Volle Grond. Rechtsonder de Phacelia.

De belangrijkste klanten van Bloemkracht8 zijn bedrijven en particulieren. Bloemkracht8 bezorgt heel lokaal, onder meer in Utrecht, Zeist, Driebergen, Bunnik en Houten. "Dit houdt het duurzaam, het is niet rendabel om buiten deze regio te gaan. We willen graag een elektrische bestelauto aanschaffen om mee te bezorgen. Momenteel bekijken we de mogelijkheden daarvoor samen met Amelis'Hof."De abonnementen zijn de hoofdmoot volgens Els. "Onze bloemstukken fungeren bij diverse bedrijven in de regio als het groene visitekaartje op de balie. Het past gewoon goed bij bedrijven die vanuit hun bedrijfsfilosofie kiezen voor duurzaamheid."

Op maandag en dinsdag zijn de dames druk met de abonnementen, dan maken ze de bloemstukken voor de bedrijven. Tot de abonnees behoren onder meer Triodos Bank en Staatsbosbeheer. En onlangs heeft Els nog de florale aankleding gegaan voor het verkiezingscongres van GroenLinks. "Dit doen we elk jaar, maar nu hoorde ik het pas 1,5 week van tevoren. Dat was even druk, maar erg leuk om te doen."


Els en Maria druk met het maken van de bloemstukken

Op donderdag maken ze bloemstukken voor particulieren en de horeca die een abonnement hebben. "Deze klanten willen juist in het weekend van de bloemen kunnen genieten." De bedrijven ontvangen wekelijks verse bloemen, particulieren kiezen meestal voor eens in de twee weken. Alle bloemen worden in een mooie vaas of natuurlijke ondergrond bij de klant thuis of op kantoor gebracht. Na respectievelijk 2 of 1 week halen we de vaas weer op en bezorgen weer een nieuwe."


De Goudsbloem in close-up

Bloemkracht8 levert heel persoonlijke service. "Het leuke is dat we van de meeste klanten exact weten waar het bloemstuk komt te staan en waar ze van houden." Men kan al een abonnement nemen vanaf 23,50 euro per levering. Dit is inclusief bezorgkosten en vaashuur. "Hier krijgen ze echt iets moois voor. Sommigen vinden zelfs dat we het veel te goedkoop aanbieden."

Bloemkracht8 hanteert een heel eigen stijl van bloemschikken. "We werken heel 'open' en gebruiken weinig blad waardoor elke bloem goed tot zijn recht komt. Verder gebruiken we bijna nooit steekschuim, we werken alleen met natuurlijke materialen, bijvoorbeeld gaas en draad om de bloemen in te schikken en dat hergebruiken we steeds weer." Men kan bij Bloemkracht8 overigens ook terecht voor losse bestellingen, bruidswerk, rouwwerk en workshops.

Voor meer informatie:
 
www.bloemkracht8.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven