Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Catalogus geeft overzicht beschikbare duurzame bouwmaterialen uit biomassa

De eerste catalogus over duurzame bouwmaterialen uit planten is verschenen. Het boek, geschreven door onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research, geeft een overzicht van de beschikbare duurzame bouwmaterialen uit biomassa. De catalogus is geschreven voor bouwend Nederland om de verscheidenheid aan beschikbare biobased bouwmaterialen onder de aandacht te brengen. Op 4 juni ontving demissionair minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie op de Floriade het eerste exemplaar.
 
Het boek, 'Catalogus Biobased bouwmaterialen', geeft een overzicht van in Nederland beschikbare bouwmaterialen die 'biobased' zijn. Dat wil zeggen dat de gebruikte materialen een 'groene' oorsprong hebben en potentieel volledig CO2-neutraal zijn. Het boek is aan de minister aangeboden bij de opening van het biobased Kidshouse bij het Rijkspaviljoen My Green World op de Floriade in Venlo. Dit huis is opgetrokken uit zoveel mogelijk biomaterialen, zoals geperst stro, kokos en hennep en bioplastics op basis van aardappelschillen.De catalogus, geschreven door onderzoekers van Food & Biobased Research, geeft een overzicht van bouwmaterialen en rubriceert grondstoffen, materialen, producten en diensten die betrekking hebben op bouwen met groene grondstoffen. Ook interieurproducten die je als biobased kunt bestempelen, komen in de catalogus aan bod, evenals een aantal voorbeelden van in Nederland gerealiseerde en geplande duurzame bouwprojecten, waar bewust gekozen is voor bouwen met hernieuwbare grondstoffen.

De catalogus richt zich in eerste instantie op professionals in de hele bouwketen, zoals architecten, bouwbedrijven, aannemers, (inkopers van) bouwmarkten. Daarnaast is het bruikbaar voor zowel particuliere als professionele opdrachtgevers. De catalogus is de 15e uitgave in de serie Groene Grondstoffen, een serie publicaties van Food & Biobased Research die toegankelijk is voor een breed publiek.

Het boekje is mogelijk gemaakt door het beleidsondersteunend onderzoeksthema Biobased Economy gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie.

Klik hier voor meer informatie om de catalogus te bestellen.
Publicatiedatum: