Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afvalbeleid Nederland beste van Europa

Het Nederlandse afvalbeleid is het beste van de Europese Unie. Volgens de Europese Commissie in Brussel doet alleen Oostenrijk het net zo goed bij het verwerken van huishoudelijk afval.

De commissie in Brussel presenteerde dinsdag een ranglijst voor afvalbeheer. In de 'medailletabel' prijken Oostenrijk en Nederland bovenaan met 39 punten. Hekkensluiter van de 27 EU-lidstaten is Griekenland met slechts 3 punten.

De commissie beoordeelde de landen op bijvoorbeeld het recyclen van afval en op de hoeveelheid afval die nog gewoon wordt gestort, maar ook op het schenden van Europese wetgeving.

Ondanks de goede score, heeft Brussel één groot kritiekpunt op Nederland en Oostenrijk. De Europese Commissie streeft ernaar dat huishoudens steeds minder afval produceren, ondanks de stijgende consumptie. Maar die ontwikkeling lijkt in Nederland en Oostenrijk nog te ontbreken. Slovenië bijvoorbeeld, dat elfde staat, doet het op dit gebied wel goed.

Bron: Europa Nu




Publicatiedatum: