Australische bio-verenigingen vragen regering om meer geld

De grootste biologische landbouwgroep van Australië heeft de regering opgeroepen tot meer onderzoek en hogere financiering. Andrew Monk, directeur van Biological Farmers of Australia, geeft aan dat er onderzoek nodig is dat ten goede zal komen van alle primaire producenten, en niet alleen van biologische en niet-biologische boeren.

"Er is duidelijk meer gerichte samenwerking tussen sectoren nodig", zegt hij. In Australië wordt, in vergelijking met de westerse ontwikkelde wereld, niet veel aan onderzoek voor de biologische branche gefinancierd."

Deze opmerkingen volgen op een uithaal die een andere biologische voedselgroep eerder in de week richting eerste minister Julia Gillard deed. Andre Leu, voorzitter van IFOAM omschreef de Gillard-regering als 'anti-biologisch', vanwege de verwaarlozing van de industrie.

De heer Monk is iets gematigder in zijn commentaar. "Ik zou niet het woord 'anti' gebruiken. Er blijft wel een gebrek aan waardering voor de kansen in de markt. Meer ondersteuning van onderzoek voor de biologische branche, zal zorgen voor een verschuiving naar biologische processen. En alles wat de landbouw uit de buurt van synthetische gewasbeschermingsmiddelen stuurt, kan geen slechte zaak zijn."

Een woordvoerster van federaal minister van Landbouw Joe Ludwig zei dat de regering een levendige agrarische sector wil die alle primaire producenten omarmt. De regering erkent de snelle groei van de bio-branche en is vastberaden om te profiteren van deze opkomende trend in de markt."

Bron: Central Queensland News

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven