"Haal groenten zelf op bij telers uit de buurt"

De Roode Ploeg viert deze maand haar 20-jarig bestaan

Tholen - Natuurvoedingswinkel De Roode Ploeg in Harlingen bestaat 20 jaar. De huidige eigenaar, Niels Konijn, wilde dit historische feit niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt de hele maand juli feestgevierd in het pand aan de Hoogstraat. "Afgelopen zaterdag hebben we ons jubileumfeestje gehouden. Daarbij waren leveranciers, vaste klanten en vrienden en kennissen aanwezig. Het was erg druk op dit geslaagde feestje", vertelt Niels.De hapjes werden verzorgd door Janna Buck, zij verzorgt culinaire reizen op zeilschip Excelsior. "Daarbij gebruiken ze alleen eerlijke ingredi├źnten van lokale boeren en vissers. In de gerechten van zaterdag heeft ze uiteraard alleen biologische producten gebruikt."Niels is de vijfde eigenaar op rij en staat sinds 2011 aan de leiding van de winkel. De grootste verandering in de afgelopen twintig jaar is volgens hem dat de biologische branche niet langer een nichemarkt is, maar uitgegroeid is tot een volwaardige sector. "Belangrijk is ook dat de winkel met de tijd mee gaat. Daarom ondergaat de winkel geleidelijk aan een metamorfose. De komende tijd wordt de groentestelling vernieuwd en in september is de broodafdeling aan de beurt."

Deze maand zijn bij De Roode Ploeg vier verschillende weekaanbiedingen verkrijgbaar. "Deze week is het sap van Puur Noord Nederland in de aanbieding." In de winkel is verder nog weinig van het jubileum te zien. "Wel staat het momenteel tjokvol met de bloemen die we tijdens ons feestje gekregen hebben. Dit geeft een extra feestelijk tintje aan de winkel. De jubileumetalage moeten we nog inrichten."


Zelf op bezoek bij telers

De Roode Ploeg bedient klanten in Harlingen en de omliggende dorpen. Niels geeft aan dat er in de omgeving ook veel biologische telers gevestigd zijn. Veel telers uit de buurt leveren hun producten aan De Roode Ploeg. Boer Jochem bijvoorbeeld, die ook bekend is van Boer Zoekt Vrouw. "Ik ga de verse groenten zelf bij de telers halen, dat maakt het winkelier-zijn hier ook erg leuk. Dit geeft echt een meerwaarde. Het werkt ook de andere kant op: de telers vinden het ontzettend leuk om hun spullen op deze manier ook aan rechtstreeks aan de consument te kunnen verkopen."

De klanten hebben ook veel waardering voor de werkwijze. "Als de bloemkool op is en ik aangeef dat ik deze zo even bij Cees ga halen, komen ze daar 's middags graag even voor terug. Ze weten daardoor zeker dat het vers is en uit de regio afkomstig is."

Voor meer informatie:

Niels Konijn
De Roode Ploeg
Hoogstraat 25
8861 AD Harlingen
0517 430603
info@deroodeploeg.nl
www.deroodeploeg.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven