Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kippenboerderij Oosting in Zwinderen sinds 3 mei bio-gecertificeerd

Bij Kippenboerderij Oosting in Zwinderen lopen sinds 3 mei biologische kippen rond. Harro en Bernice Oosting namen in 2005 de scharrelkippenstal van Harro's vader over. Met werk buiten de deur en hulp van de ouders lukte het redelijk om het bedrijf draaiende te houden. Bernice: "Toch zagen we de toekomst niet al te rooskleurig in. Uitbreiding was eigenlijk niet mogelijk en nieuwbouw uitgesloten. We moesten iets doen om dit bedrijf draaiende te houden. Toen zijn we ons gaan verdiepen in het houden van biologische leghennen en hebben we een plan gemaakt. Er is een overdekte uitloop aan de de stal gebouwd, we hebben extra legnesten en zitstokken aangeschaft en en een omheining met maar liefst 2 kilometer gaas gemaakt waarin we 700 bomen hebben geplant. Toen de certificering binnen was konden we beginnen!"

Wilt u een kijkje nemen bij Bio Boerderij Oosting? Zaterdag 23 juni is het open dag. De boerderij is sinds vandaag (19 juni 2012) ook afhaalpunt voor Adopteer een Kip. Klik hier om naar de website van de kippenboerderij te gaan.

Bron: Adopteer een kip


Publicatiedatum: