Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Streektransferium A27 moet impuls geven aan verkoop streekproducten

De gemeenten Houten, Nieuwegein, Hajé Restaurants, Landmarkt en InnovatieNetwerk zetten samen vervolgstappen voor de komst van het Streektransferium Linieland. Dinsdag 12 juni, ondertekenden zij de intentieverklaring die zal leiden tot een 'streektransferium'. Het Streekstransferium Linieland wordt een plek – langs de A27– waar passanten en toeristen terecht kunnen voor eten en drinken geproduceerd door agrariërs uit de regio. Het Streektransferium Linieland zal een impuls gaan geven aan de regionale en lokale economie, het landschap en het milieu.

Toegangspoort Eiland van Schalkwijk

Het Streektransferium Linieland is gepland bij de aansluiting van Nieuwegein aan de A27. Een hectische omgeving waar passanten straks figuurlijk kunnen 'bijtanken' langs de snelweg. Het transferium kan voor toeristen de toegangspoort vormen voor het Eiland van Schalkwijk en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ze parkeren hun auto bij het transferium langs de snelweg om vervolgens het aangrenzende landelijke gebied te voet, op de fiets of per kano te verkennen.

Toekomst

In de intentieovereenkomst wordt vastgelegd dat de betrokken lokale overheden en het bedrijfsleven samen gaan optrekken om de komst van het streektransferium mogelijk te maken. Daarvoor moet eerst het ontwerp worden uitgewerkt en de bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Daarna volgt het bouwrijp maken van het terrein en de bouw van het streektransferium.

Bron: InnovatieNetwerk
Publicatiedatum: