Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marianne Groot van jubilerende gezondheidswinkel Vita Nova:

"Veel klachten komen voort uit stress"

De gezondheidswinkel Vita Nova in Soest bestaat op 17 juni 12,5 jaar en dat zal gevierd worden. Van dinsdag 19 juni tot en met zaterdag 23 juni geeft Vita Nova tien procent korting op het hele assortiment. Er is dinsdag een demonstratie van Aromed, donderdag komt Mariette van Frenchtop (haaranalyse) en vrijdag om 10:00 uur een proeverij van Vitazyme, en 's middags een make-up demonstratie van Dr.Hauschka (van 13:00 uur tot 17:00 uur). Zaterdag van 11:00 uur tot 15:00 uur houdt Weleda cosmetica een presentatie.

Eigenaresse Marianne Groot vertelt meer over de winkel. "Vita Nova betekent nieuw leven. En dat is precies wat deze winkel voor mij symboliseert. Na directiesecretaresse te zijn geweest en tien jaar ziek thuis te hebben gezeten, was dit een nieuw begin. Ik zie het ook niet als werk, het is wie ik ben."Toen Marianne een auto-immuunziekte had besloot ze meer te weten te willen komen over natuurgeneeskunde. "Op een gegeven moment had ik alleen nog de keuze;
prednison slikken of een stoma. Ik wilde geen van beide en ben me thuis gaan verdiepen in natuurgeneeskunde. Ik heb die studie gevolgd en ben dankzij natuurlijke voedingssupplementen en een andere levensstijl genezen. Door mijn opgedane kennis werd ik gevraagd te komen werken in een reformwinkel in Huizen. Toen daarna een sponsor langskwam die mij wilde helpen bij het opzetten van een eigen winkel, ben ik in het diepe gesprongen. Enkele jaren later ben ik zelfstandig verder gegaan onder de naam Vita Nova."

Ze geeft aan dat de gezondheidswinkel gespecialiseerd is in homeopathie, fytotherapie (kruiden en planten), natuurlijke cosmetica en orthomoleculaire voedingssupplementen zoals vitaminen, mineralen en aminozuren. "Daarnaast hebben we ook voedingsmiddelen zoals thee, honing, jam, siropen en wierook en etherische oliën. Alle producten die ik verkoop zijn zonder schadelijke stoffen en de voedingsmiddelen bevatten ook geen suikervervangers."

De adviesfunctie is heel belangrijk voor Marianne. "Ik geef veel advies zonder dat mensen daarna iets moeten kopen. Klanten kunnen een consult aanvragen om hun gezondheidsklachten te bespreken. Daar maak ik tijd voor vrij. Daarom staat er ook een tafel in de winkel. Ook heb ik achter de winkel nog een prettige ruimte waar je wat meer privé kunt zitten. Ik heb ook geen commerciële website, maar een website met informatie en advies."

Ze vindt het jammer dat veel mensen die bijvoorbeeld prednison krijgen voorgeschreven van een arts voor hun klachten, denken dat er geen alternatieven zijn. "Maar die biedt de natuurgeneeskunde vaak wel. Natuurlijk is het slikken van een voedingssupplement niet voldoende. Mensen moeten ook hun levensstijl veranderen, beter in hun vel gaan zitten. Ik ben van mening dat veel ziektes en klachten voortkomen uit stress. De reguliere geneeskunde kijkt vaak niet waarom iemand ziek is geworden, terwijl daar wel de oplossing zit."

De meest gehoorde gezondheidsklachten zijn depressiviteit en chronische vermoeidheid. "Auto-immuunziektes zijn 'mijn specialiteit', dus ook daarvoor krijg ik klanten. Klanten komen overigens uit de wijde omtrek. Ik geloof er in dat je met je persoonlijkheid en kennis mensen aan je bindt."

Voor meer informatie:

Marianne Groot
Vita Nova
Plein van Zuid 30
3768 ED Soest
035 6400011
info@vitanova-soest.nl
www.vitanova-soest.nl
Publicatiedatum: