Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marmoleum met nieuwe Topshield2 finish vereenvoudigt onderhoud enorm

Forbo Flooring heeft onlangs een nieuwe revolutionaire finish voor Marmoleum ontwikkeld en geïntroduceerd, genaamd Topshield2. Door de unieke structuur van Topshield2 is het linoleum van Forbo sterker, duurzamer en nog eenvoudiger te onderhouden waardoor een flinke besparing kan worden bereikt op onderhoudskosten. Daarnaast zorgt de dubbel UV-geharde toplaag ervoor dat Marmoleum voortaan bestand is tegen krassen, vlekken en kleurvervaging. Topshield2 maakt linoleum ook vuilafstotend. Marmoleum is bovendien bacteriostatisch en bestand tegen handalcohol. Indien nodig is Topshield2 bovendien eenvoudig te herstellen of vernieuwen. Scholen, ziekenhuizen, kantoren en particulieren die kiezen voor Marmoleum met de nieuwe vuilwerende toplaag opteren voor gemak, lagere kosten en een optimaal uiterlijk. Voor het bewijs zie de vlek- en krastest op YouTube met onder andere slijpkorrels, koffie en sambal.


Vlasplant is de voornaamste grondstof van Marmoleum

De revolutionaire Topshield2 finish op waterbasis is de grootste doorbraak in Marmoleum van de laatste tien jaar. Topshield2 is een hoogwaardige tweelaags finish bestaande uit een sterke primer en een uitermate slijtvaste toplaag. De primer is flexibel en elastisch en zorgt voor een goede hechting aan het Marmoleum. De toplaag is extreem sterk en beschermt tegen vuil, krassen en vlekken. Topshield2 maakt het onderhoud van Marmoleum gemakkelijker en goedkoper omdat het de noodzaak tot reiniging en onderhoud aanzienlijk vermindert. Zo is het initieel aanbrengen van een polymeer op een nieuwe vloer niet langer nodig. Ook anderszins vraagt de vloer niet om specifieke onderhoudseisen.

Marmoleum met Topshield2 is onafhankelijk getest en vergeleken met andere vlakke veerkrachtige vloeren zoals vinyl, rubber en andere linoleumvloeren. De testen zijn uitgevoerd door WFK (Duitsland) en Sohit (Nederland). Marmoleum met Topshield2 presteerde in alle gevallen aanzienlijk beter qua vuilaanhechting, reiniging en vlekbestendigheid. Reiniging en onderhoud zijn bovendien eenvoudig en garanderen levendige kleuren en maximale hygi├źne. Marmoleum met Topshield2 is bijvoorbeeld permanent bacterio- en antistatisch. Een recent testrapport van TNO bewijst bovendien dat de gevreesde ziekenhuisbacterie MRSA op Topshield2 geen kans heeft. Verder is de vloer brandwerend en bestand tegen schroeiplekken van sigaretten. In tegenstelling tot vloeren met een PUR-finish, waarbij slijtage en vuil zich na verloop van tijd openbaren in kleine krasjes, kan Marmoleum met Topshield2 eenvoudig worden hersteld en vernieuwd. Bovendien heeft Topshield2 een gunstig effect op het binnenklimaat. De vloer is hiermee uitermate geschikt voor zorginstellingen en scholen.

Een officieel milieuonderzoek, de LCA analyse (Life Cycle Assesment), toont aan dat Marmoleum Topshield2 nog milieuvriendelijker is geworden. Dit komt doordat er gedurende de levensduur minder reinigingsmiddelen nodig zijn. Marmoleum blijft daarmee (samen met hout) de meest milieuvriendelijke vloerbedekking ter wereld. Marmoleum is gemaakt van 97% natuurlijke grondstoffen zoals lijnzaadolie, pijnhars, jute, kalksteen en houtmeel. Marmoleum behaalde onlangs het Cradle-to-Cradle zilver certificaat.

Forbo Flooring is met een marktaandeel van ruim 60% leider op de wereldmarkt voor projectvinyl, projecttapijt, Marmoleum en Flotex vloerbedekking en Coral schoonloopsystemen. Naast vloerbedekkingen ontwikkelt, fabriceert en verkoopt Forbo een compleet pakket professionele serviceproducten. Alle Forbo-producten worden gekenmerkt door een hoge mate van functionaliteit en duurzaamheid. Forbo Flooring zet zich in voor milieuvriendelijke productie en uitgebreide klantenservice.

Klik hier om de vlek- en krastest op YouTube te bekijken.
Publicatiedatum: