Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kookcursus vegetarisch koken en moestuinieren bij Heijerhof te Baexem

Verrassend? Een kookcursus op het vleesbedrijf Heijerhof? "Nee, want het is goed om veel groenten en fruit te eten en niet teveel vlees. En het verrijkt je blik op koken. Het wordt veel gemakkelijker om gevarieerd te koken met granen, peulvruchten, zaden, noten en andere toepassingen van groenten", vertelt Hetty de Ridder.

Door op meerdere locaties al geruime tijd vegetarische maaltijden te verzorgen, heeft Hetty veel ervaring opgedaan. De cursus wordt gecombineerd met moestuintips. "Uiteraard gaan we de eigen producten van het seizoen gebruiken. De eerste cursus bestaat uit vier dagdelen en start in april. Elke cursusdag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. De cursus kost 50 euro per dag, per persoon. Bij voldoende interesse organiseren we een tweede cursus in het najaar."

Het lesprogramma staat binnenkort op de site. Geïnteresseerden kunnen mailen naar: [email protected]



Cursus vegetarisch koken:
4 zaterdagen van 14:00 uur tot circa 18:00 uur
14 & 28 april, 12 & 26 mei
50 euro per persoon, per dag
minimaal 5, maximaal 10 personen

Dagprogramma:
  • ronde door de tuin: herkennen, plukken,werken met seizoensgebonden gewassen
  • algemeen en thema theorie
  • thema praktijk bereiden van de ingrediënten tot gerechten
  • gezamenlijk eten

Thema's
  • verse groenten & kruiden, wilde bloemen en planten
  • peulvruchten & granen
  • specerijen & exotisch
  • genoeg koken en niets weggooien ofwel het tweede leven van ingrediënten

Voor meer informatie: www.heijerhof.nl
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer