Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Omschakeling moedigen we zeker aan"

Bettinehoeve trots op eigen biologische geitenkazenlijn

Tholen – Bettinehoeve in Etten-Leur is gespecialiseerd in de productie van geitenkaas. "Sinds een paar maanden hebben we nu een eigen biologische lijn. Hier zijn we enorm trots op", vertelt Xander van den Bos. Het bedrijf produceert al zo'n twintig jaar ook biologische geitenkaas. Dit was tot aan deze introductie enkel voor private label en Bastiaansen/Bio Kaas.

De biologische geitenkazen van Bettinehoeve worden momenteel al bij De Sligro en Hanos verkocht. Het gaat dan respectievelijk om de 450 grams bio-geitenkaas en de kiloverpakking. De eigen biologische lijn is ontwikkeld omdat hier vraag naar kwam. "We konden er echt niet meer om heen."


Links Bettine Blanc biologisch, 1 kg en rechts Bettine Blanc biologisch, 450 gram

Xander geeft aan dat de verkoop prima loopt. "De reacties tijdens de in-storepromoties waren erg positief. We laten mensen dan proeven en hebben rond de introductie ook veel mensen uitgenodigd voor een specifieke bio-demonstratie."

Hij verwacht voor de toekomst dan ook zeker uitbreiding van de eigen lijn. Te denken valt dan aan wat meer speciale varianten, zoals geitenkaas met honing of kruiden. "Ook hebben we bio-geitenkaas omwikkeld met biologische spek." Momenteel wordt nog gewerkt aan een specifiek label voor de producten.


De geitenhouders

Betinnehoeve wordt beleverd door een vijftal eigen biologische geitenhouders. Het bedrijf staat volledig achter de biologische werkwijze. Daarom wordt ook de omschakeling naar biologisch gestimuleerd. "De melk is schaars, dus dit moedigen we aan. Op termijn zullen er zeker bij moeten komen."

De biologische geitenhouders hebben halverwege december een bezoek gebracht aan Bettinehoeve. "Zo konden we direct met hen in overleg treden. En ze kregen meteen te zien wat wij precies met de melk doen. Het is toch het belangrijkste om de leveranciers goed te informeren."


De Bettinehoeve

Xander benadrukt dat ook van de reguliere geitenhouders een bepaalde standaard geëist wordt. "Zo hebben we een aantal organisaties helpen opzetten die opkomen voor het welzijn van de geit. We gaan voor een goed leven. Het aantal geiten varieert van 200 tot 1000 geiten."

Enorm gegroeid

Het bedrijf is opgericht door Johan Ewijk, die in 1982 begon met het melken van twee geiten. Hij maakte hier zelf ambachtelijke geitenkaas van. Er kwam steeds meer vraag, waardoor hij meer en meer melk ging ophalen bij anderen. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot het huidige bedrijf, waarin ook Johans zoon Sybren werkzaam is.


Eigenaar Johan Ewijk

Voor meer informatie:

Xander van den Bos
Bettinehoeve B.V.
Bankenstraat 15
4874 ND Etten-Leur
076 5022247
[email protected]
www.bettine.nl

Gerelateerde artikelen → Zie meer