Nieuwe lijn voor bakken en koken bij Bio Futura

Bio Futura introduceert een nieuwe lijn producten voor bakken en koken. Deze producten zijn afkomstig van de Amerikaanse fabrikant If You Care. De producten worden voornamelijk in Zweden geproduceerd. De producten die Bio Futura nu van dit merk in het assortiment heeft opgenomen zijn bakpapier, muffin vormen, sandwichzakjes en aluminiumfolie.

Aluminiumfolie? Dat klinkt niet erg duurzaam zullen de meeste mensen denken maar dit is zeker niet waar. De folie van If You Care wordt gemaakt uit gerecyclede aluminiumfolie. Bij de winning van aluminium uit bauxiet worden grote hoeveelheden energie gebruikt. Door het recyclen van oud aluminium is er voor de productie van deze 95 procent minder energie nodig. Voor sommige toepassingen is huishoudfolie helaas niet geschikt en hier biedt deze folie dus een duurzaam alternatief.


De muffin-/cupcake vormen zijn gemaakt van ongebleekt FSC papier en ook volledig composteerbaar. Ditzelfde geldt voor het bakpapier welk per rol als ook voorgesneden vellen verkrijgbaar is.

Alle verpakkingen van If You Care, deze zijn gemaakt van FSC karton en bedrukt met inkt op plantaardige basis. Alle producten zijn verkrijgbaar in handige retailverpakkingen en dus geschikt voor cateraars, particulieren als ook voor natuurwinkels die hun assortiment willen uitbreiden.

Wilt u de producten zelf zien? Bio Futura staat ook op de BioVak 2012.

Klik hier
voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.