Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Werkt in ieder geval voor de fruitvlieg

(Bio-)appelen bevatten antiverouderingsgeheim

Een appel per dag houdt... rimpels weg? Nieuw onderzoek suggereert dat polyfenol-antioxidanten in appelen het verouderingsproces zouden kunnen vertragen.

Voedingsdeskundigen zouden appelen zeker al aanbevelen als onderdeel van het dagelijkse dieet, dit omdat ze rijk zijn aan vitaminen, vezels en anti-oxidanten. Dat appelen ook nog eens een anti-verouderingseffect hebben, staat nog niet helemaal vast. De studie is namelijk gedaan op fruitvliegen, en niet op de mens. Het staat dus zeker niet vast dat de resultaten voor de mens hetzelfde zullen zijn.

Het polyfenolen in appelen is zeker een anti-oxidant die nuttig is in de strijd tegen de versnelling van het verouderingsproces. Ook wortelen, die rijk zijn aan carotenoïden, hebben een positief effect. En vitamine E, vitamine C en selenium zijn ook antioxidanten die kunnen helpen bij het vertragen van het verouderingsproces. Deze zitten onder meer in zonnebloempitten, tomaten, cirtrusvruchten en volle granen.


Publicatiedatum: