Werkt in ieder geval voor de fruitvlieg

(Bio-)appelen bevatten antiverouderingsgeheim

Een appel per dag houdt... rimpels weg? Nieuw onderzoek suggereert dat polyfenol-antioxidanten in appelen het verouderingsproces zouden kunnen vertragen.

Voedingsdeskundigen zouden appelen zeker al aanbevelen als onderdeel van het dagelijkse dieet, dit omdat ze rijk zijn aan vitaminen, vezels en anti-oxidanten. Dat appelen ook nog eens een anti-verouderingseffect hebben, staat nog niet helemaal vast. De studie is namelijk gedaan op fruitvliegen, en niet op de mens. Het staat dus zeker niet vast dat de resultaten voor de mens hetzelfde zullen zijn.

Het polyfenolen in appelen is zeker een anti-oxidant die nuttig is in de strijd tegen de versnelling van het verouderingsproces. Ook wortelen, die rijk zijn aan carotenoïden, hebben een positief effect. En vitamine E, vitamine C en selenium zijn ook antioxidanten die kunnen helpen bij het vertragen van het verouderingsproces. Deze zitten onder meer in zonnebloempitten, tomaten, cirtrusvruchten en volle granen.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven