Eerlijk & heerlijk: samenwerking tussen Sligro en Pure Jute

Sligro speelt met eerlijk & heerlijk in op de vraag naar duurzame producten. Waarom eerlijk & heerlijk heeft gekozen voor Pure Jute? Een verantwoorde keuze voor een duurzaam geproduceerde jute tas die qua achterliggende waarden volledig aansluit bij de uitgangspunten van het concept. Transparant, duidelijk verhaal en goede kwaliteit.

Eerlijk & heerlijk bestaat uit vier verschillende pijlers om een zo breed mogelijke keuze in verantwoorde producten aan te kunnen bieden. Deze pijlers zijn: biologisch, eerlijke handel, duurzaam en streekproduct.

  • Biologisch staat voor alle producten die zijn geproduceerd met respect voor het behoud van natuur, milieu en biodiversiteit en zijn voorzien van een biologisch keurmerk.
  • Eerlijke handel staat voor handel waarbij de grondstoffen oorspronkelijk uit niet-EU lidstaten afkomstig zijn. Eerlijke handel draagt bij aan duurzame ontwikkeling en rechten van producenten en arbeiders.
  • Duurzaam staat voor twee stromingen, dierwelzijn en duurzame productieprocessen. De duurzame waarden die daarbij centraal staan zijn dierwelzijn, energiebeheer en milieubehoud.
  • Streekproducten zijn producten die afkomstig zijn uit een bepaalde streek in Nederland. Herkomst en smaak zijn waarden die hierbij voorop staan.

Kiezen voor duurzame producten gebeurt weloverwogen en daarmee dus verantwoord. Duurzame producten zijn geproduceerd op een wijze waarbij er rekening gehouden wordt met de balans tussen people, planet en profit. Waar mogelijk worden de producten, die tot de pijlers behoren, ondersteund door onafhankelijke keurmerken. Deze keurmerken, die aan de criteria van de pijlers voldoen, zijn door eerlijk & heerlijk geselecteerd om het concept te borgen.

Er wordt voor eerlijk & heerlijk geen onderscheid gemaakt tussen A-merken en Exclusieve Merken van Sligro. Indien het product voldoet aan de criteria opgesteld voor eerlijk & heerlijk worden beide categorie├źn opgenomen in het concept. Bij de verpakkingen van eerlijk & heerlijk producten wordt er gestreefd naar een zo duurzaam mogelijk alternatief.

Met eerlijk & heerlijk biedt Sligro iedere klant een maatschappelijk verantwoorde keuze op productniveau. Voor meer informatie: www.eerlijk-heerlijk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.