"BÖLW: "Fraudeurs brengen hele industrie in diskrediet"

Sinds de aankondiging van de fraude met biologische voeding in Italië, hebben de diverse bio-verenigingen in Duitsland besloten om uitgebreid te onderzoeken of de producten in kwestie aan Duitse bedrijven geleverd zijn. Hiervoor werken de Duitse bio-organisaties nauw samen met de Italiaanse collega-verenigingen samen en met bio-controle-instanties in Italië. Op dit moment is er geen bewijs dat er ook aan de Duitse biologische sector geleverd is.

De leden van het Bunds Ökologische Lebensmittelwirtschaft (BÖLW) veroordelen elke poging tot fraude. BÖLW doet ook een beroep op Duitse en Italiaanse controle-instanties om de benodigde informatie zo snel mogelijk naar buiten te brengen. Frauders plegen volgens de organisatie inbreuk op de biologische normen en moeten daarom streng worden gestraft. "Ze beschadigen niet alleen hun handelspartners, maar brengen een hele industrie in diskrediet."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.