Lavital ontvangt vijfde 'DHV ISO 26000 Koploperbokaal'

Lavital, de ambachtelijke beddenmaker uit Zwaag, heeft vandaag de 'DHV ISO 26000 Koploperbokaal' ontvangen. Lavital heeft als vijfde onderneming in Nederland ISO 26000, de nieuwe internationale standaard voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), succesvol en aantoonbaar ingevoerd.

Marjolein Vaders, eigenaar van Lavital en verantwoordelijk voor marketing, ontving de bokaal uit handen van directeur Willem Lageweg van MVO Nederland tijdens de ledenvergadering van branchevereniging CBM voor de meubel- en interieurmaakindustrie.Lavital maakt op kleine schaal handgemaakte bedden en matrassen. Als eerste beddenfabrikant in Nederland verduurzaamde Lavital de handelsketen door enkel natuurlijke materialen te gebruiken als biologisch katoen, biologische wol, paardenhaar, kamelenwol en onbespoten hennepvezel. In 2010 kreeg Lavital, als enige beddenfabrikant in de wereld, het Fairtrade-certificaat voor katoen van Stichting Max Havelaar. De erkenning voor de innovatie van het volledig composteerbaar en recyclebaar boxspringbed kwam in 2011 met een plek in de MKB Innovatie Top 100.

Door ISO 26000 te implementeren heeft Lavital zijn duurzaamheidinspanningen verder gestructureerd en verankerd. Lavital onderschrijft hiermee belangrijke principes op het gebied van MVO, zoals het nemen van verantwoordelijkheid, transparantie en het respecteren van belangen van stakeholders. Advies- en projectbureau FairBusiness heeft de ambachtelijke beddenmaker begeleid bij het invoeren van deze duurzame richtlijn."Wij zijn als familiebedrijf voortdurend op zoek naar manieren om onszelf te verbeteren en te excelleren. Zeker in de beddenindustrie, die wordt gekenmerkt door massaproductie in Azië, is verduurzaming en onderscheid hard nodig. Het verduurzamen van al onze activiteiten is voor ons een natuurlijk proces. De stap naar ISO 26000 was dan ook niet meer dan logisch", aldus Marjolein Vaders van Lavital. Ronald Stiefelhagen van DHV: "We zijn bijzonder verheugd dat Lavital zich heeft aangemeld voor onze bokaal. MVO zit dit bedrijf in hart en nieren, en het hanteren van ISO 26000 geldt als een kroon op zijn werk."

De DHV ISO 26000 Koploperbokaal

De koploperbokaal is een initiatief van advies- en ingenieursbureau DHV om het toepassen van de ISO 26000-standaard in de praktijk te stimuleren. Vijf bokalen waren beschikbaar voor de eerste organisaties in Nederland die de invoering van de richtlijn hebben voltooid (uiteraard onafhankelijk van het feit of DHV bij het implementatietraject betrokken is geweest). Voorwaarde daarbij is wel, dat er sprake moet zijn van een volledige implementatie in de gehele organisatie. Eerder ontvingen kantoorinrichter Aspa, bierbrouwer Bavaria, verhuisbedrijf Mondial Movers en cateraar Albron de DHV ISO 26000 Koploperbokaal.

Voor meer informatie: www.lavital.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven