Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maandag presentatie ‘Proef de Smaak van Flevoland’

Gedeputeerde Jan Nico Appelman, Arnold Michielsen namens de agrarisch producenten en Carl Jansen als voorzitter van de horecabond Flevoland mogen maandag laten zien dat zij zelf ook het koken beheersen. Met het aangaan van deze uitdaging presenteren zij het kookboek 'Proef de smaak van Flevoland. Van kavel tot keuken en lekker lokaal'.

Het boek wordt maandag - in besloten kring - gepresenteerd in Restaurant Applaus in Lelystad. Voor dit fotokookboek over lekker lokaal eten hebben 22 Flevolandse koks 44 recepten gemaakt, waarin zij vooral duurzame Flevolandse producten gebruiken. Ze laten de lezers kennismaken met de boeren, tuinders en vissers. Het boek komt voort uit het Leader project 'Van Flevolandse Bodem'.

Project 'Biologisch uit Flevoland' gestart

Het voorwoord in het boek is geschreven door Arnold Michielsen en Carl Jansen en beschrijft hoe beide partijen elkaar vinden in Flevoland. Daarnaast heeft het project Van Flevolandse Bodem er voor gezorgd dat 'Biologisch uit Flevoland' is gestart: Bezorging van biologische Flevolandse producten aan regionale horecaondenernemers, door De Echte Groenteman Gert Koekoek uit Dronten.

Twee├źntwintig Flevolandse koks nemen de lezer mee in hun ontdekkingstocht van kavel tot keuken en vertellen het verhaal achter de recepten waarin ze de lokale producten graag gebruiken. Ook laten ze de lezer kennismaken met de producenten waar zij hun producten vandaan halen. Met de adressen in dit boek ligt deze verrassende rijkdom in Flevoland voor iedereen binnen handbereik: rijp geoogst fruit, ambachtelijke boerenzuivel, kakelverse eieren, eerlijk vlees, smakelijke aardappelrassen, dauwverse seizoensgroenten en verse vis uit het Zuiderzeegebied.

Het boek is vanaf dinsdag voor de verkoopprijs van 19,50 euro verkrijgbaar bij Flevolandse boekwinkels, VVV's, boerderijwinkels en via de website van het Centrum Biologische Landbouw.

Bron: Flevopost.nl
Publicatiedatum: