"Kunnen leveranciers groter platform aanbieden"

Bio+ Trading Company blijft verkoop opschroeven

Tholen - Baltussen Konservenfabriek B.V. in Driel is sinds een aantal jaar licentiehouder van het merk Bio+ voor groenten in glas. Met Bio+ Trading Company verhandelen ze ook veel andere DKW bio-artikelen. "Dit doen we voor leveranciers die nog niet rechtstreeks aan de Nederlandse retail leveren, of die dit niet zelfstandig willen of kunnen doen", vertelt salesmanager Arie Ermstrang.Momenteel bestaat het assortiment uit zo'n 55 producten. Het gaat onder meer om pastasausen, deegwaren, rozijnen, azijn, olijfolie, muesli enzovoorts en tenminste achttien variëteiten aan groenten in glas. "We kijken constant wat mogelijk is in een bio-variant." De producten zijn afkomstig van tussen de dertig en vijfendertig leveranciers en het merendeel wordt geïmporteerd. "De leveranciers zijn heel enthousiast over de producten. Het is mooi dat wij ze op deze manier een groter platform kunnen bieden."
 
Arie benadrukt dat de belangrijkste taak van BTC ontzorgen is. "De retailers kunnen dankzij onze dienstverlening ook minder grote hoeveelheden van de producten bestellen, terwijl de Italiaanse bio-olijfolieproducent toch hele vrachten naar Nederland kan verschepen." De afnemers kunnen ook meteen gebruik maken van het logistieke platform van Baltussen.

BTC is tevreden met waar ze nu staan, maar willen uiteraard nog verder groeien. "We zijn nu groot genoeg om mee te spelen in de markt en toch flexibel te blijven."

Kwaliteitsmanager Mark van der Haak (rechts op de foto) geeft aan dat de grootste uitdaging zit in het op de rit houden van de leveranciers. "Voor sommige leveranciers zijn we te hard gegroeid, zij konden de productie niet bijhouden. We maken dus wel eens een switch in de leveranciers, als blijkt dat het een mismatch was op basis van grootte."


Mark vertelt dat de olijfolieproducent bijvoorbeeld wel goed meegroeit. De groei in conserven wordt volgens hem steeds lastiger. "Dit komt door de omschakelingsduur en de crisis maakt de telers wat meer afwachtend." Arie zegt dat het daarom wat hem betreft in de toekomst ook mogelijk is om voor de Bio+ producten meerdere leveranciers voor één product aan te stellen. "Ook stimuleren we telers om hun areaal uit te breiden."

Tekorten

Momenteel wordt BTC geconfronteerd met fors hogere grondstofprijzen. Ook is de organisatie afhankelijk van het aanbod. Er is op dit moment bijvoorbeeld haast niet aan bio-rozijnen te komen. In het meest extreme geval kunnen we producten dan een periode niet meer leveren. In conserven kunnen we dit oplossen door tijdelijk van een bepaald product alleen de kleine pot te produceren en te verkopen."

Voor meer informatie:

Arie Ermstrang
Bio+ Trading Company B.V.
Honingveldsestraat 7
6665 CA DRIEL
026-4799025
Verkoop-BTC@bio-plus.nl
www.bio-plus.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.