Nederlanders in Zuid-Frankrijk

Wijnen Domaine de Marotte nu officieel bio

De mensen die Domaine de Marotte al langer kennen, weten dat zij vanaf het begin biologisch telen. De wijnen worden gemaakt door de Nederlanders Daan en Elvira van Dijkman die vijftien jaar geleden naar Frankrijk zijn vertrokken. De wijngaarden van Domaine de Marotte liggen in de Rh├┤nevallei, op de zuidhellingen van de Mont Ventoux,vlak bij Carpentras in de Provence. In de nieuwsbrief vertellen zij waarom er nu toch een Ecocert-certificering is aangevraagd.
"Een plant kan nu eenmaal smaakvollere druiven maken als hij staat geworteld in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving waarin hij zich prettig voelt. Tot voor kort vonden we het geen toegevoegde waarde hebben om dit officieel te maken. Vooral omdat we geen zin hadden in een nog hogere berg met papieren. Toch merken we dat mensen het belangrijk vinden dat we officieel bio-gecertificeerd zijn. Daarom hebben we besloten om het officieel te maken dat we biologisch zijn. De controles hiervoor zijn achter de rug, de gepeperde rekening hiervoor betaald en het certificaat is binnen: Domaine de Marotte is nu officieel Ecocert. We moeten nog wel een jaar wachten voor we het op onze etiketten mogen vermelden, maar de eerste stap is gezet."

Volg Domaine de Marotte via deze link op Twitter.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.