Turn key bouwer zet in op duurzaamheid en ontzorging

Nieuwe directeur Systabo kondigt forse groei aan

Systabo Turn Key Bouw uit Enschede heeft onlangs een nieuwe directeur benoemd in de persoon van Gary Lawrence. Lawrence hoopt de omzet in 2014 te hebben verdubbeld. Daarbij zet Systabo in op duurzaamheid zoals het op het hoogste BREAAM-niveau bouwen van bedrijfsgebouwen en de revitalisering van leegstaande bedrijventerreinen. De turn key bouwer zorgt daarnaast voor volledige ontzorging waarbij Systabo, als enige in Nederland, indien gewenst ook de financiering van het project voor zijn rekening neemt.

Lawrence is geen onbekende in de bouwsector, noch bij Systabo. Na een opleiding Bouwkundig Ontwerpen in Enschede begon hij zijn carrière als ontwerper voor Systabo. Na drie jaar dienstverband en een opleiding Bedrijfskunde, verliet hij het bedrijf om te gaan werken voor het Engelse Ward, alwaar hij mede-ontwikkelaar was van het Atlas bouwsysteem voor bedrijfshallen met grote overspanningen. Lawrence kwam daarna via onder meer Hebel Cellenbeton terecht bij Xella waar hij meerdere jaren als commercieel directeur Nederland diende.

De nieuwe directeur van Systabo hoopt in 2012 zo'n 25 miljoen euro omzet te draaien, waar het bedrijf in 2010 nog uitkwam op een omzet van 11 miljoen, om door te groeien naar zo'n 50 miljoen in 2014. Daarbij zal de werkgelegenheid naar verwachting elk jaar met zo'n tien procent stijgen. Om de groei mogelijk te maken heeft het bedrijf een aantal grote - meest duurzame - projecten in de wacht gesleept. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een grootschalige klus voor OVG/Timberland in Almelo. Het gebouw wordt 35.000 vierkante meter groot en gaat voor het BREEAM-certificaat 'Good'. Daarnaast wordt het project gerealiseerd volgens de Turn Key methode wat inhoudt dat Systabo de integrale verantwoordelijkheid draagt voor planning, vergunningen, bouw en duurzaam resultaat inclusief financieringsoplossing. Het project wordt volgend voorjaar op tijd opgeleverd volgens het Twentse motto 'afspraak is afspraak'.

Daarnaast is Systabo onder andere druk met het bouwen van twee distributiecentra op Schiphol en een aantal sorteercentra voor PostNL. Ook bij de PostNL-gebouwen speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het project op het Anthony Fokker Business Park te Schiphol voor AMB/Prologis (een Amerikaanse logistieke dienstverlener) is vooral heel groot met een totale oppervlakte van 75.000 vierkante meter. Daarbij wordt het Altlas bouwsysteem met grote overspanningen toegepast, waarvan Systabo de enige dealer in Nederland is.

Systabo BV Turn-Key Bouw uit Enschede verzorgt de turn-key oplevering van bedrijfsgebouwen van 1.000 tot 100.000 vierkante meter. Van distributiecentrum tot productiefaciliteit, van kantoor tot showroom en van megastore tot sporthal of theater. Met ruim 50 medewerkers en onder meer een eigen architectenafdeling ontzorgt Systabo opdrachtgevers in heel Nederland door de integrale verantwoordelijkheid te nemen voor planning, ideevorming, ontwerp, bouw en duurzaam resultaat, desgewenst tot op het hoogste BREEAM-niveau. En zo nodig inclusief financieringsoplossing of meerjarig onderhoud. Wat betreft oplevertermijnen geldt voor het Twentse Systabo het principe 'afspraak is afspraak'. Systabo heeft een gemiddelde jaaromzet van 25 miljoen euro en is een volledige dochter van Koninklijke Volker Wessels Stevin NV. Voor veel meer informatie zie www.systabo.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven