Project Buitengewone Varkens:

Investeren in varkenshouderij in ruil voor gratis varkensvlees

Een Nederlands concept maakt het mogelijk voor consumenten te investeren in een varkenshouderij, waarvan zij (bio-)varkensvlees krijgen.

Wanneer de consument honderd euro investeert in het project Buitengewone Varkens, dan krijgen zij drie jaar lang eens per jaar vers varkensvlees ter waarde van 50 euro.

Het idee achter het concept is dat varkens een goed leven moeten hebben gehad voordat zij geslacht worden. De investering van honderd euro per consument wordt gebruikt om verzorgers, boeren en dierenartsen te betalen

Crowdfunding

Het concept van Buitengewone Varkens is een voorbeeld van crowdfunding, een businessmodel waarbij het bedrijf investeringen van de consument vraagt. In ruil voor geld krijgen consumenten onder andere zeggenschap of 'limited edition'-producten.

Over de hele wereld ontstaan startups die voedsel crowdfunden, zoals honing, wijn en koffie. Het gaat dan meestal om duurzame initiatieven.

Buitengewone Varkens wil duizend mensen zover krijgen te investeren in het concept. Op dit moment staat de teller op een kleine driehonderd.

Klik hier voor meer informatie over het project.

Bron: NUzakelijk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.