
Rigaz Hartman en Edwin van Dongen
In de loop van de tijd heeft hij verschillende boeren overtuigd om voor bio te gaan. Rigaz benadrukt dat Biolive een goede kwaliteit kan garanderen omdat ze de telers allemaal persoonlijk kennen. Griekse olijven zijn volgens hem sowieso de beste tafelolijven. "De goede omstandigheden proef je echt terug in de olijven."
Griekse olijven
De zwarte Kalamata-olijven komen uit het gelijknamige gebied in Zuid-Griekenland. "Deze zijn natuurlijk gerijpt. Kalamata is de beste streek voor dit ras, deze zijn echt beroemd." De groene olijven importeert Biolive uit de Griekse regio Volos. Rigaz benadrukt dat de groene olijven uit de ene streek lekkerder zijn dan in de andere. "Deze zijn vaak niet doorgerijpt. Toch is dit vaak ook een kwestie van smaak." Hij legt ook nog uit dat de reguliere zwarte olijven vaak eigenlijk allemaal groen zijn. "Deze 'verven' ze zwart tijdens het oxidatieproces."
De Kalamata-olijven komen uit een meer zuidelijk gelegen regio van Griekenland. Het gebied waar de groene olijven geteeld worden is wat noordelijker te vinden.
Luxe borrelproducten
Biolive levert luxe borrelproducten. Naast verse olijven zijn er ook tapenades verkrijgbaar. Deze zijn zo puur mogelijk. Het zijn geperste olijven, waaraan kruiden en olie toegevoegd worden. In de toekomst komen er nog meer mediterrane specialiteiten bij.De verse olijven in de plastic bakjes zijn gekruid met mediterrane kruiden. "Hierdoor komt de smaak van de olijven nog beter tot zijn recht. Want de smaak is toch het belangrijkste." Ook de versheid is volgens Rigaz essentieel voor de smaak. "Door pasteuriseren gaat een deel van de smaak verloren." Hij geeft aan dat de potjes echt een erfenis van vroeger is. "Gelukkig is dat al aan het veranderen."

Net geplukte olijven
Toelichting aan winkeliers
Door de efficiënte werkwijze houdt Biolive de prijs zo laag mogelijk. "Wij kopen de olijven bij de teler, verpakken ze en leveren het aan de biologische groothandels." Rigaz en Edwin ondersteunen het product onder meer met toelichting voor de winkelier. Proeverijen doet Biolive niet. "Zet gewoon een bakje open, en laat klanten dan zelf proeven. Dat werkt echt het beste."De mannen van Biolive zijn nu anderhalf jaar bezig en tevreden met waar het product nu staat. "Vooral in het middensegment van de winkels is de vraag groot."

Voor meer informatie:
Rigaz Hartman en Edwin van Dongen
Biolive BV
Korte Boslaan 6
3722 BB Bilthoven
biolive@live.nl
www.biolive.nl