Ondernemers zeer tevreden met keuze voor formule

Wessanen Benelux viert 1-jarig bestaan GooodyFooods Zwolle

Wessanen Benelux opende samen met de ondernemers Ger Fleuren, Anita en Koos Mosterman gisteren precies een jaar geleden een GooodyFooods-vestiging in Zwolle. Direct vanaf de opening wisten veel mensen de weg te vinden naar deze eigentijdse, biologische speciaalzaak aan de Potgietersingel. De keuze voor de GooodyFooods-formule is beslist geslaagd te noemen. Ondernemer Ger Fleuren, met 25 jaar ervaring in biologisch, verklaart het succes.

Echt eten

De GooodyFooods-winkel (645 m²) in Zwolle wist vanaf de start een breed publiek aan te spreken. "Ondanks of misschien juist dankzij de economische crisis gaat de consument weer meer terug naar wat echt belangrijk is", zo zegt Fleuren. "Een voorbeeld daarvan is 'echt eten'. Voor de een zijn dat vergeten groenten, voor de ander een product uit de regio en een derde klant komt speciaal voor die rijstsoort die je nergens anders kunt krijgen. Dat alles ook minimaal biologisch is, schreeuwen we niet van de daken. Dat vinden we niet meer dan logisch."Fleuren vervolgt: "GooodyFooods weet als geen andere formule deze doelgroep aan te spreken, zonder de meer traditionele koper van biologische voeding uit het oog te verliezen. Het assortiment is zeer uitgebreid (zo'n 7.000 producten) en er worden geen concessies aan smaak gedaan. Bovendien wordt alles in de winkel op een aantrekkelijke, sfeervolle manier gepresenteerd. Boodschappen doen is sinds GooodyFooods een belevenis."

Bewuste keuze voor GooodyFooods

Fleuren, evenals Anita Mosterman al 25 jaar actief in het natuurvoedingsvak en net zolang klant bij Wessanen Benelux, koos bewust voor de jonge franchiseformule GooodyFooods. "Het is altijd onze droom geweest een grote ‘groene’ winkel te hebben met meer focus op smaak, beleving en sfeer. Wij zijn ervan overtuigd hiermee een veel bredere doelgroep aan te spreken."


Anita, Koos en Ger bij het verseiland

Fleuren vervolgt: "Vanaf het allereerste begin had ik het gevoel echt samen te werken met Wessanen Benelux. Je merkt, dat ze veel ervaring en verstand van zaken hebben. Er wordt meegedacht, van de grote lijnen op winkelniveau tot in de finesses op de winkelvloer. Ook nu nog vindt veel afstemming en overleg plaats met mijn contactpersonen bij Wessanen Benelux."

Sterke formule

"De formule GooodyFooods is een sterke formule waarbij toch voor elke vestiging weer mogelijkheden zijn om het iets eigens mee te geven. Zo koop ik zelf regelmatig verse seizoensproducten in van verschillende telers bij mij uit de regio. Maar ook de winkelinrichting bij ons is anders dan bij de vestiging in Almere. Dat heeft natuurlijk te maken met de variëteit aan panden maar ook locaties. Toch overheerst in elke vestiging de zo kenmerkende GooodyFooods-uitstraling, waardoor de formule haar kracht bewijst."

Wessanen Benelux bouwt, samen met nieuwe ondernemers, door aan de uitbreiding van het aantal GooodyFooods-vestigingen. Het streven is over twee jaar een landelijke dekking te hebben. Op 1 december aanstaande opent de vijfde vestiging in Apeldoorn. De winkel in Zwolle is gevestigd aan de Potgietersingel 1 en wordt geleid door Ger Fleuren en Anita en Koos Mosterman.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven