"Sluiten onszelf 4 keer per jaar op om te ontwerpen"

Supershirt: bio-shirts met unieke zeefdrukprints

Tholen – Supershirt ontwerpt en verkoopt biologische t-shirts met unieke zeefdrukprints. Jez runt de verkoop van Supershirt en Harm en Annelot draaien het productie proces af in de zeefdrukkerij, Superette genaamd. Alle drie zijn ze afgestudeerd aan de Kunstacademie. Ze ontwerpen de prints zelf. "Om de drie maanden sluiten we onszelf een week op, dan ontwerpen we ongeveer achttien nieuwe prints", vertelt Jez.

De shirts worden in de webshop verkocht en Jez staat op de Amsterdamse Noordermarkt/Lindengracht. "Momenteel sta ik elke zaterdag op deze markt en in de zomer ook zondags op de Nieuwmarkt." Supershirt is ook iedere eerste zondag van de maand present op de Sunday Market op het Westergasfabriek terrein.Er zijn inmiddels twaalf kledingwinkels die shirts van het Supershirt-label verkopen. Dit zijn onder meer winkels in Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, Groningen en België. "We baseren de collectie voor onze eigen verkoop nu ook veel meer op wat de winkels en dus ook onze klanten willen." Iedere maand verschijnen er zes nieuwe ontwerpen van het Supershirt-label via een digitale nieuwsbrief.

De juiste stoffen en modellen waren niet heel eenvoudig te vinden. "Hier is een behoorlijke zoektocht aan vooraf gegaan. Een goede pasvorm was het allerbelangrijkst. Ook moeten de stoffen natuurlijk geschikt zijn voor de zeefdruk op basis van watergedragen inkten. Deze inkten zijn veel minder milieubelastend dan de reguliere zeefdrukintken en hebben ook een veel natuurlijkere uitstraling."Nog niet alle shirts zijn momenteel gemaakt van biologisch katoen. Jez wil hier wel naartoe. Ze benadrukt dat de andere stoffen wel zo ideologisch mogelijk geproduceerd zijn. Zo behoren ook shirts van door de Fair Wear Foundation gecertificeerde leveranciers tot de collectie en wordt er bijvoorbeeld veel gewerkt met t-shirts gemaakt van Bamboe, welke zonder pesticiden groeit.

Voor meer informatie:

Jez
Supershirt
TT Melanieweg 11
1033 ST Amsterdam
06 16968672
Jez@supershirt.net
www.supershirt.net

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven