Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verkoopcijfers weer stijgende

Organic September in Engeland groot succes

In de maand september lag de focus in Engeland op biologisch. De Soil Association organiseerde de nodige evenementen. Ook boden retailers bio-producten tegen een aantrekkelijke prijs aan. En bedrijven organiseerden diverse evenementen voor klanten. De 'Organic Fortnight' duurde dit keer een volledige maand en was omgevormd tot een maand waarin de focus volledig op bio lag, Organic September dus.

De Soil Association Trade Briefing in Londen werd bijgewoond door tachtig afgevaardigden van bedrijven en kreeg uitstekende feedback. De Soil Association benadrukte het belang van het delen van kennis en informatie.

Bio-verkoop gestegen

Het effect van deze activiteiten is ook terug te zien in de handel. Cijfers van Kantar over de vier weken tot 2 oktober 2011 bevestigen dat in de supermarkten meer bio-producten verkocht zijn dan in de vijf maanden daarvoor. De verkoop van biologische lam steeg met 20,5 procent, rundvlees met 16,9 procent en biologische babyvoeding met 10,8 procent.

Bron: Soil Association Organic Trade News via Organic-Market.info

Publicatiedatum: