Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Finse biologische boerderijen winstgevender dan conventionele"

Volgens de Finse krant Maaseudun Tulevaisuus zijn biologische boerderijen winstgevender dan de traditionele vormen van agrarische productie. Uit onderzoek is gebleken dat biologische bedrijven gemiddeld 70 procent meer winst maken dan hun conventioneel werkende concurrenten.

Deze bevindingen komen uit een onderzoek waarin de financiƫn van meer dan 100 biologische producenten bekeken zijn. Dit is gedaan door MTT Agrifood Research Finland. Vastgesteld is dat de gemiddelde winst, na aftrek van salarissen en investeringen 31.000 euro is.

Ondanks de hogere rendementen, schrijft de biologische landbouw al meer dan een decennium rode cijfers, als gevolg van hogere operationele kosten. Dit jaar zijn de kosten voor de bedrijfsvoering op een biologisch bedrijf gemiddeld 107.000 euro. Dit is nog altijd vijftien procent hoger dan voor de traditionele landbouw.

Bron: Yle.fi
Publicatiedatum: