Energiebesparende koelinstallaties bij EkoPlaza Zaandam

De nieuwste EkoPlaza in Zaandam is voorzien van verticale koelingen met glasdeuren. De koelinstallaties zijn geheel geautomatiseerd waarbij gebruik is gemaakt van de nieuwste energie-besparingstechnieken.

Zo worden de volgende vijf energie besparingen behaald:
  1. De verlichting wordt vijf minuten voor- en na opening van de winkel aan- en uitgeschakeld.
  2. De verlichting in de koel- en vriescel gaat alleen aan indien de deuren geopend worden.
  3. De koelinstallatie geeft een automatische melding als de deuren van deuren van de koel- en vriescel langer dan 15 minuten open staan.
  4. De vrieskast is voorzien van condens folie. Dit zorgt ervoor dat er geen glasverwarming meer nodig is om condensvorming tegen te gaan.
  5. Glasdeuren op alle verticale koelingen wat uniek te noemen is in Nederland. Al deze voorzieningen zorgen ervoor dat de koel- en vriesinstallaties van EkoPlaza Zaandam een 50 procent lager energieverbruik hebben dan conventionele koel- en vriesinstallaties. Deze energie besparing staat gelijk aan het verbruik van vier gemiddelde huishoudens per jaar. Hierbij draagt EkoPlaza Zaandam bij aan de vermindering van de uitstoot van CO2.


EkoPlaza – Dé biologische supermarkt

De EkoPlaza-formule wil bewust lekker eten tot een betaalbare keuze maken. Als dé biologische supermarkt heeft EkoPlaza een assortiment dat vergelijkbaar is met de traditionele supermarkt. Het belangrijkste verschil is dat 99 procent van alle producten biologisch is en dat de duurzame herkomst van alle producten transparant is. De formule wordt gewaardeerd door de groene consument aangezien begin volgend jaar de vijftigste EkoPlaza geopend wordt.EkoPlaza Zaandam

Deze nieuwste EkoPlaza is op 3 november geopend aan de Westzijde 19 in Zaandam. De overzichtelijke winkel biedt een breed scala aan biologische producten. De klanten kunnen hier met gemak en in rust hun boodschappen doen en voor specifieke vragen staat het personeel klaar.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven