"Binnenkort ook gekookt en gepeld"

Eicom Barneveld gaat voor totaalpakket in biologische eieren

Tholen – Henk van Hamersveld van Eicom Barneveld eet zelf zo'n dertig eieren per week. Zijn zoon maakt het nog bonter, met zo'n vijftig eieren. De directeur geeft aan dat hij dit vanuit de wieg heeft meegekregen. "Ik weet echt niet anders en het blijft een heerlijk product."

Het bio-aandeel bij de eierenspecialist ligt inmiddels al op tien procent. En de vraag is duidelijk groeiende. "Vooral ook vanuit de foodservice is dit goed merkbaar." Ook producenten gaan steeds vaker voor biologische eieren. Zo neemt de vraag vanuit bakkerijen bijvoorbeeld toe. Henk verwacht dat de vraag voorlopig ook verder zal blijven stijgen.'s Morgens begint Eicom Barneveld met de biologische productie, nadat de machines de avond ervoor leeg- en schoongemaakt zijn. "Ze worden hier geleverd en wij verpakken en verwerken ze vervolgens." Naast bio-eieren in de schaal zijn ook biologische eipoeders verkrijgbaar. "De eieren in de schaal voeren we al zo'n vijf jaar. Sinds een paar maanden is ook apart eiwit, eigeel en heelei in een fles verkrijgbaar."
 


Henk geeft aan dat als de markt zo blijft groeien, er mogelijk ook bio-omeletten bij gaan komen. En binnenkort worden gekookte en gepelde biologische eieren aan het assortiment toegevoegd. "We willen echt een totaalpakket aan kunnen bieden." De biologische eieren zijn overigens allemaal afkomstig vanaf de Veluwe.

Zo'n negen jaar geleden kwam er vraag naar biologische eieren. Toen is het bio-concept van 'Eidenrhode' overgenomen. "Zij deden alleen in biologische eieren. En hadden een goed merk. Dit ei was toen zelfs al door De Consumentenbond verkozen tot het beste eitje." Inmiddels worden de biologische eieren onder het eigen merk Natu verkocht. "De eieren zaten eerst in een simpel grijs doosje. Nu is het echt een lifestyleproduct geworden en worden ze verpakt in een prachtig geëtiketteerd doosje."


Open dag

Zaterdag 15 oktober houdt Eicom Barneveld de jaarlijkse open dag. "Dit is in het kader van de Wereld Eidagen." Ook in het dorp is dan altijd veel te doen. Eicom Barneveld organiseert er heel veel om heen. "We geven beginnende ondernemers graag de kans om hun producten te presenteren. En vier mensen geven de hele dag door rondleidingen door het bedrijf." Henk geeft aan dat er jaarlijks tussen de 500 en 600 mensen op de open dag afkomen.


Rechts de wagen die voor de open dag weer van stal zal worden gehaald

Voor meer informatie:

Henk van Hamersveld
Eicom Barneveld
Ambachtsweg 8
3771 MG Barneveld
0342 490700
hvanhamersveld@eicom.nl
www.eicom.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven