Speciaal voor de mensen uit het netwerk van Bas Haring, Rootz en BEEING wordt een BEEING diner georganiseerd in biologisch restaurant De Herdershof. Er zijn 60 plaatsen. Om 18:30 uur wordt een salade met quiche, een glas wijn en een dessert met Rootz geserveerd.
Deelnemers kunnen ook zien waar de ingrediënten van dit diner groeien dankzij de honingbij. Om 17:30 uur geeft Deborah (Rootz) namelijk een rondleiding over de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl: bijen, groentetuin en dieren. Speciale gast bij het diner is een bijenexpert die iedereen bijpraat over de bijensterfte en de grote gevolgen hiervan voor voedselvoorziening.
Om 20:00 uur schuiven de deelnemers vervolgens aan voor de lezing van Bas Haring in de kerk: de waarde van de natuur. Diner en Entree: 35 euro. Hiervan gaat 12,50 euro naar een extra bijenkast die kost 750 euro en wordt neergezet door Gastvrij voor de Bij op de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl.
Lezing van Bas Haring:de waarde van de natuur. Heeft men daar al eens over nagedacht? De natuur verdwijnt. Soorten sterven uit en iedere tien seconden wordt een stuk regenwoud omgekapt. Dat voelt als een ramp, maar is het dat ook? Filosoof, schrijver Bas Haring blikt op 26 oktober in Op Hodenpijl vooruit op zijn nieuwe boek en gaat in discussie met jou.
Klik hier om aan te melden en voor meer informatie.
BEEING diner is een initiatief van Tom van de Beek (The tipping Point): www.ilovebeening.nl
Abonneren
Vacatures
26 oktober bij Op Hodenpijl
BEEING diner en lezing Bas Haring: de waarde van de natuur
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-26 Korte cursus 'Duurzaamheid, natuur en milieu' bij IVN Westerveld
- 2023-09-26 Agroforestry binnen de melkveehouderij – demodag bij Boerderij tussen de Hagen: 9 oktober
- 2023-09-25 Resultaten 2024 Trendrapport Nederlandse en Belgische foodsector
- 2023-09-25 Vereniging 013Food organiseert informatief bio-ontbijt met 'Bio boeren uit de buurt'
- 2023-09-22 Resistentie maakt het verschil tijdens de Discovery Field Days en Hydro Demo Days Enza Zaden
- 2023-09-21 Zelf bio-pompoenen oogsten in de Westbeemster: 23 september
- 2023-09-21 Vlaamse bio-boeren ontdekken technische nieuwigheden op vakbeurs in Frankrijk
- 2023-09-21 Fotoreportage bio-exposanten Gastvrij Rotterdam 2023
- 2023-09-20 23 september: Duurzame markt in Leeuwarder Foodhal
- 2023-09-20 Triodos Festival trekt meer dan 8.000 bezoekers
- 2023-09-19 Thema BioBorrel maandag 9 oktober is 'Glyfosaat: NEE'
- 2023-09-19 19 mei 2024: BD Feest van de Eeuw
- 2023-09-14 "Nodig politici uit op het erf"
- 2023-09-14 Ontdek de nieuwste trends en smaken op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2023: 2 en 3 oktober
- 2023-09-13 Erfbijeenkomst: Hoe ziet de toekomst van een agrarisch bedrijf eruit?
- 2023-09-13 Biologische sector bijeen in Augsburg
- 2023-09-13 Biodyneren in de nazomer
- 2023-09-12 Bezoek een kas in België als groep of vereniging
- 2023-09-12 Bio-boerderijen openen deuren tijdens Rotterdam de boer op!-dagen
- 2023-09-12 Fermenteren en eetbare wilde planten ontdekken