Testopstelling in Amsterdamse achtertuin

Lovechock checkt composteerbaarheid van verpakkingsfolie

Jop Timmers (Design for Good) checkt de composteerbaarheid van het op cellulose gebaseerde verpakkingsfolie van Lovechock in zijn eigen Amsterdamse achtertuin. Het betreft het folie NatureFlex dat wordt geleverd door de firma Innovia. De komende weken zullen we zien of het echt afbreekt.

Lovechock, cellulosefolie en Jop

Lovechock maakt chocola, heel lekker en heel verantwoord verbouwd, verwerkt en sinds kort ook verpakt. Het folie dat gebruikt wordt in de verpakking is een folie op basis van cellulose en thuis composteerbaar volgens de fabrikant. Dit betekent dat het in een gewone composthoop of compostvat uiteenvalt en dat de waardevolle materialen die erin verwerkt zijn afbreken tot vruchtbare compost die je kan gebruiken om de tuin vruchtbaarder te maken.

Jop helpt bedrijven om daadwerkelijk duurzamer te worden, met hun producten, verpakkingen of diensten. Lovechock heeft Jop gevraagd om te verifiëren welke claim er op de verpakking kan staan. Om vervolgens na te gaan of deze claim terecht is (een claim wil lang niet altijd helemaal kloppen) heeft Jop een testopstelling in zijn eigen compostvat voorbereid voor 20 folies en zal periodiek een folie eruit halen om te zien wat de status is. Zijn compostvat staat in zijn Amsterdams achtertuintje met niet al te veel zon, dus het is een mooie testcase. Als het hier lukt, dan kan het overal.

Bron: Club van 30

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven