11 september

Gulpener Bierbrouwerij organiseert biologische Hopoogst

Kijk, Proef & Geniet van het Limburgse land! Op zondag 11 september 2011 vindt in Reijmerstok van 12:00 tot 18:00 uur de Gulpener Hopoogst plaats. Tijdens dit unieke evenement kan er worden genoten van alle moois dat het Limburgs land te bieden heeft. De entree is gratis.

Primeur: biologische hop

Nog nooit eerder is het een Nederlandse boer gelukt biologische hop te telen. Hopboer en fruitteler Roger Wouters bewijst dat het kan. Al vroeg in de morgen starten medewerkers en vrienden van de brouwerij met de oogst van de hop. Hop is een belangrijke grondstof bij de bierbereiding, naast water, mout, gist en natuurlijk het geheim van de brouwer. De Gulpener Bierbrouwerij gebruikt als enige brouwerij in Nederland enkel milieuvriendelijk geteelde producten afkomstig van boeren uit de regio. Om 12:00 uur vindt hierover een persconferentie plaats.

Gulpener Locallicious

Op het festivalterrein is er speciale aandacht voor het nieuwe initiatief Gulpener Locallicious waar Limburgse producenten de bezoekers laten proeven en genieten van de diverse producten die de lokale omgeving te bieden heeft. Zo kan genoten worden van speltproducten, fruit van de hopteler, koffie van Blanche Dael en presenteert Marc Krux (h)eerlijke streekhepkes.


Bierproeverijen

Gedurende de dag worden er doorlopend bierproeverijen gegeven voor de bezoekers door vrienden van de biervereniging PINT.

Klik hier voor meer informatie over de Gulpener Hopoogst.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven